לא יודעת איך זה אצלכם, אבל ילדיי אוהבים מאכלים פשוטים בעלי הרבה בלגן באוכל..
שנים שניסיתי והתחננתי שיטעמו את הלזניות שכיכבו בשולחן החג שהתארחנו..והם סירבו בכל תוקף.
אימא יש בזה פטריות/בצל/שום והשד יודע מה גילו -והם בשלהם סרבו
אתמול הכנתי לארוחת החג שאירחתי ,לזניה כל כך פשוטה אך טעימה
והילדים בלי לבקש טעמו והתאהבו..
אימא זה הלזניה הכי טעימה שיש
אז קבלו מתכון מנצח ללניה שילדים וגם מבוגרים מחסלים
המתכון
------
עלי לזניה , לא לבשל
500 גרם גבינת קוטז
1 שמנת חמוצה
3 כפות גבינה לבנה
500 גרם רוטב עגבניות מרוסקות, אני השתמשתי בבקבוק
3 ביצים
שום כתוש-אני מוותרת בגלל הילדים אבל מאוד מוסיף
תבלינים
---------
אורגנו-2 כפיות
פלפל שחור
מלח-אני שמה כפית אבל ממליצה לערבב את בלילת הגבינות ולטעום אם חסר
לערבב את כל הבלילה לתערובת חלקה
200 גרם פירורי גבינה צהובה
ההכנה
-----
משמנים תבנית מרובעת
שמים שכבה ראשונה של עלי לזניה שלא בישלנו
יוצקים שליש מכמות הרוטב
מפזרים פירורי גבינה צהובה
שוב שמים עלי לזניה מעל שליש מכמות הבלילה
שוב גבינה צהובה
מכסים בעלי לזניה נוספים
שופכים את השליש האחרון ומעל הרבה גבינה צהובה
(אני מכינה 3 שכבות, אפשר שתי שכבות ואז הלזניה תהיה עסיסית יותר)
לחמם תנור לחום 180 מעלות
לאפות בערך 40 דקות ללא כיסוי