אם תחפשו בגוגל איך מכינים עוגת קרמבו
תגלו שבכל המתכונים
מפרידים ביצים לחלמון וחלבון
אז אצלי זה אחרת...
אני כבר שנה לא מפרידה ביצים בעוגות
חוץ מעוגת טורט ועוגת רולדה ששם באמת נחוץ
מאז שלמדתי מקונדיטורים שמשיגים אותו אפקט אם מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר
במהירות גבוהה 10 דקות..כן כן 10 דקות שלמות
ואז מה שקורה המרקם של הביצים מתחלך למרקם מוס תפוח
וככה אני עושה עם עוגות שוקולד, תפוזים ואפילו עוגת גבינה
מסת הביצים התפוחה מחזיקה את העוגה וגורמת לה לתפוח ולהיות עסיסית
אז קבלו מתכון טעים ובקלי קלות בלי להפריד ביצים
החומרים
--------
4 ביצים XL או 5 גודל L
כוס סוכר
איסטנט פודינג וניל
2 כפות קקאו
אבקת אפיה
למלית
------
כוס חלב
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
איסטנט פודינג וניל
לקרם שוקולד
-------------
25 גרם חמאה או 25 גרם מחמאה
100 גרם שוקולד מריר
כף סוכר
רבע כוס מים
ההכנה
------
להקציף את הביצים השלמות עם כוס סוכר במשך 10 דקות
לא פחות
להחליף את מקצף הביצים במערבל גיטרה
ולהוסיף את שאר החומרים
עד לתערובת אחידה
לצקת את התערובת לתבנית משומנת
לאפות 170 מעלות כ20 דקות
העוגה לא ממש תופחת כי אין קמח.
בנתיים
להכניס את המקצף הגיטרה למקפיא
שמנת אוהבת קור.
והאפקט שהמקצף יתן הוא אדיר
אחרי שהעוגה מוכנה יש לצנן אותה
להקציף את כל חומרי המלית
ולצקת על העוגה שהצטננה
להכניס למקרר לשעתיים
אחרי שעתיים...
להמיס את כל חומרי הקרם במיקרוגל
לערבב היטב לתערובת שוקולדית חלקה
לשפוך על העוגה בזהירות
ולהחזיר למקרר