יש אנשים שנמנעים מחלב מסיבות בריאותיות ואחת מהם היא אני
ההמנעות שנכפתה עליי מגיל קטן ואני מתגעגעת לשוקו בשקית..ולכוס החלב
כי אני כמו 50 אחוז מהאנשים סובלת ממחסור באנזים הלקטאז,
לקטוז זה סוכר החלב.. סוכר החלב מורכב מגלוקוז ולקטאז
שתפקידם להיספג בתאים...
אחרי בדיקות מקיפות-התגלה שאני סובלת מאי ספיגת הלקטאז
כלומר במקום שיספג הסוכר בתאים, אצלי הוא ממשיך למעי הגס,
והוא מתפרק שם בעזרת החיידקים שנמצאים שם, ומה שקורה אני סובלת.
עם הזמן..גדלתי עשו לי ים בדיקות..חלו שינויים הורמונליים בגוף..והאיסור הפך לרצוי שלא...אבל הרצוי שלא משפיע עליי בריאותית ..
התגובות לאי סבילות ללקטוז נעות מתחושת נפיחות וגזים וזה המקרה הקל
ואצלי זה הקאות..שעות של הקאות עד ללכת למיון
אז היום משתדלת לא לשתות חלב .בכלל ואם אני חורגת כי "בא לי"..אפילו טיפה ישר מרגישה לא טוב..הקאות בחילות...וגירוי בגרון..אז עברתי לחליטות תה..שאני מאוד אוהבת .
ושאני מחפשת תחליפים , אני מוצאת משקאות מפולי סויה, אורז ושקדים
אז קיבלתי מ"rice dream מותג תחליפי חלב "ששמעה שאני רגישה ללקטוז , מארז של כל מיני טעמים....לנסות ולחוות(יש בטעמים אורז, סויה, שיבולת שועל אגוזים או שקדים)
המוצרים דלי שומן ואינם מכילים לקטוז ) מעולה לטבעוניים ללא צבעי מאכל, וממרכיבים טבעיים בתוספת סידן
אז סוף סוף אני יכולה לשתות את הנס שלי בבטחה מבלי להקיא.
מתכון לסחלב חם ממשקה שקדים-פרווה
------------------------------------------
כף קורנפלור
2 כוסות משקה RICE DREAM בטעם שקדים
2 כפות סוכר
קינמון, קוקוס , אגוזים קצוצים
מעט תמצית ורדים-לא חייב
לשים בסיר את הקורנפלור ואת משקה השקדים
לבשל על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת..כל הזמן לבחוש
להוסיף סוכר, ואת מי הורדים
לבשל עד שמסמיך כ10 דקות או קצת יותר
לבדוק שאין גושים
לצקת
לצלוחית לפזר קוקוס..קינמון ואגוזים
לשים בסיר את הקורנפלור ואת משקה השקדים
לבשל על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת..כל הזמן לבחוש
להוסיף סוכר, ואת מי הורדים
לבדוק שאין גושים
לצקת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה