שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 19 ביוני 2015

עוף שלם צלוי בתוספת תפודים פריכים-המתכון המושלם



הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוף שלם צלוי בלי הרבה רוטב, שיהיה שחום ושישאר עסיסי כמו עוף בגריל בסופר .ושהתפוחי האדמה יהיו נימוחים ופריכים
 ובסוף הצלחתי להרכיב מתכון מצויין טעים ועסיסי .

ויש גם טיפ בסוף....

העוף יוצא שחום  וקריספי מבחוץ ,עסיסי ועתיר מיצים מבפנים
אני ממליצה לכם לרכוש תבנית צלייה מיוחדת לעוף עם רשת מיוחדת ששם מניחים את העוף
ובתחתית התבנית מניחים את תפוחי האדמה וגם ירקות למי שרוצה
אבל אפשר כל תבנית פיירקס





החומרים-
----------
עוף שלם -העוף שלי שוקל 2 וחצי ק"ג
6 תפוחי אדמה גדולים
2 בצלים
עלה רוזמרין -לא חייב אבל נותן ארומה

את העוף השלם לשטוף ולייבש במגבת נייר טוב טוב.
לקשור אותו ברגליים בכדי להשיג דרגת צליה מושלמת

את התפוחי אדמה לקלף ולחתוך לרבעים ולשים על הגז בסיר עם מים לבשל ממש מעט עד שמזלג ננעץ
אנחנו לא רוצים שתפוחי האדמה יהיו רכים, רק שהמזלג ינעץ
 לשטוף אותם ולייבש גם אותם בנייר סופג.

התיבול: 
---------
רבע כוס שמן זית, אפשר גם שמן רגיל
פפריקה מתוקה- שמתי כף אפשר יותר
גריל עוף כפית
4שיני שום כתושות 
חצי כף אבקת מרק בצל-מה שעושה את הטעם המיוחד
מעט סילאן או דבש
פלפל מלח לפי הטעם

לערבב טוב טוב  בקערה את חומרי התיבול
לקחת את התבנית לפזר בתחתית את תפוחי האדמה ,והבצל לפזר מעליהם  מעט מלח
לקחת מעט מהתערובת ולעסות את תפוחי האדמה והבצל.

לשים את הרשת ועליו העוף למרוח את העוף  טוב טוב שהכל יהיו מכוסה, מכל הכיוונים. גם בצד השני
העוף צריך לשכב שהחזה למעלה.

לשים במקרר לפחות לשעה -שעתיים(עדיף יותר לספיגת הטעמים)

לחמם תנור בהתחלה חום מאוד גבוה 200-220 מעלות 
לשפוך  ב4 פינות התבנית כחצי כוס מים...בכל פינה מעט מים
הטיפ הוא בקרקעית התנור לשים סיר אחר עם מים האדים שיצאו יעשו אפקט מעולה לעוף ולתפוחי האדמה

על הרשת לשים את התבנית וזהו
מתחילים עם חום גבוה אחרי חצי שעה מורידים ל180... וגם הופכים מידי פעם את העוף...
אחרי שעה לראות אם התפוחי האדמה מוכנים להוציא אותם לקופסא ולתת עוד כחצי  שעה לעוף, עד שישחים

מבטיחה לכם שתקבלו עוף מושלם בדרגת צלייה מדוייקת  ותפוחי אדמה פריכים וצלויים במידה הנכונה.

והריח בבית.......חבל שאי אפשר להעביר




שלב ראשון העוף ותפוחי האדמה נמרחו בתערובת התיבול ונכנסים למקרר לשעה/ שעתיים



לאחר שעה תפוחי האדמה מוכנים מוציאים אותם לקופסא






כך נראה העוף בצילום אחר שלי...בתוספת בטטות ותפוחי אדמה שלמים 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג