כמעט אין בית שלא מכין פלפל ממולא
הריח..הטעם..זה אוכל מנחם וטעים...
לכל אחד יש את הגרסה שלו..אחד מגרד גזר לתערובת
השני מוסיף צנוברים וחתיכות עגבניה
ואני שמה המון ירק והבצל אצלי מטוגן מראש..והפלפלים מתבשלים בנחת על אש נמוכה כשעתיים
ויוצא לי פלפלים ממולאים ללקק את האצבעות
החומרים
--------
פלפלים מכל מיני צבעים
למלית:
-------
כוס אורז שטוף ולא מבושל
300 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים
1 כוס עשבי תיבול(כוסברה, שמיר, פטרוזיליה ונענע-ממליצה לכם לא להוריד אף ירק במיוחד הנענע שמוסיפה המון)
חצי כוס רוטב העגבניות שהכנו
מלח לפי הטעם
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרט
לרוטב:
------
1 בצל בינוני פרוס דק
קופסת עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
3 עלי סלרי קצוצים
מים-3 כוסות
הכנת הרוטב
------------
לטגן את הבצל שישחים מעט
להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות
אפשר לגרד חצי פלפל חריף לטעם פיקנטי
להוסיף 3 כוסות מים
אחרי 10 דקות בישול להפריש חצי כוס רוטב בה נשתמש למילוי האורז
המילוי
------
לערבב את כל החומרים כולל חצי כוס הרוטב ,לעיסה
למלא את הפלפלים בתערובת ולסדר אותם בסיר רחב עומדים כמו חיילים
לשפוך את הרוטב על הפלפלים עד שהפלפלים יכוסו עד מחצית גובהם
אם חסר-להוסיף מים
מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה