אין יותר כיף מזה לשתות תה רצוי עם נענע ולאכול כעכי שמרים טעימים
ושלא נדבר על הריח שמתפשט שהם נאפות בתנור....אי אפשר לעמוד בזה
קבלו מתכון מצליח שעובר במשפחה
ממליצה להכפיל כמויות
אז לעבודה...
כף שמרים יבשים או חצי קוביה שמרים טריים
חבילה מרגרינה-
500 גרם קמח-
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
רבע כפית סוכר
כף וחצי שמן
לשים בתור הבצק: ינסון-ממליצה לא לוותר, זה תבלין שטעמו אניס/ערק והוא משדרג את הטעם
אם בכל זאת מחליטים לוותר לשים בבצק שומשום/קצח
ההכנה
-------
מי שמשתמש בקובית שמרים טרייה להמיס ב1/2 כוס מים פושרים ולהשהות כמה דקות
להמיס את המרגרינה ולערבב עם השמן
בקערת מיקסר לשים את הקמח לעשות גומה, לשים את השמרים יבשים או את בלילת השמרים הטריים
להוסיף את תערובת המרגרינה המומסת, את הסוכר ואת המלח בסוף
מי שמשתמש בשמרים יבשים-להוסיף חצי כוס מים פושרים
להפעיל מיקסר וללוש עד שהבצק גמיש
להוסיף את הינסון ולהפעיל שוב את המיקסר
להוציא את הבצק לתת לישה ביד\לעטוף את הקערה עם ניילון נצמד ולהשהות להתפחה כשעה
ליצור מהבצק רצועות עגולות וליצור מהם כעכים
מושחים כל כעך בביצה טרופה ואז בשומשום
ולסדר על התבנית שריפדנו בנייר אפיה
לחמם תנור ל150 מעלות(בינוני נמוך)
לאפות כ45 דקות עד שעה או עד שמזהיב
לשמור בכלי אטום עד כשבועיים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה