מחר מסתיים רשמית החופש הגדול...
ולמה שלא תפנקו את ילדיכם בסופלה שוקולד טעים
מתכון שמככב אצלי כבר 15 שנה....
לא תאמיני כמה שזה טעים אפילו שזה פרווה
החומרים
---------
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
3 ביצים
2 כפות גדושות קמח תופח
מעט ליקר שוקולד/רום/תמצית וניל
רבע כוס סוכר
אבקת סוכר לזריה
ההכנה
-----
שוברים את השוקולד ושמים בסיר שמונח בתוך סיר עם מים (בן מרי)
מוסיפים את המחמאה שחתכנו לקוביות
ממיסים את השוקולד והמחמאה עד שהתערובת חלקה ללא גושים
בקערה נפרדת מערבבים במיקסר או מערבל ידני במהירות בינונית את הביצים
מוסיפים את הקמח, הסוכר ותמצית הוניל/הליקר..עד לתערובת אחידה
מאחדים בזהירות את תערובת הביצים לאט לאט עם תערובת השוקולד
מערבבים כל הזמן
מחממים תנור ל175 מעלות
משמנים במעט שמן את תבניות הסופלה
אני השתמשתי במגנ'טים שהונחו על שקעים של מאפינס
יוצקים לתוכן את הבלילה
בשלב הזה אפשר לדחוף חצי קוביית שוקולד
לתוך הבלילה, אני ויתרתי
מכניסים לתנור את התבניות ואופים לא יותר מ10 דקות
אם תאפו יותר יצא לכם עוגת שוקולד טעימה אבל לא סופלה
הסופלה צריך להיות אפוי בצדדים, אבל אם דוחפים קיסם יש עדיין שוקולד..
להוציא בזהירות
לתת מעט להתקרר
לפדר באבקת סוכר
הכי טעים זה עם גלידה
ולמה שלא תפנקו את ילדיכם בסופלה שוקולד טעים
מתכון שמככב אצלי כבר 15 שנה....
לא תאמיני כמה שזה טעים אפילו שזה פרווה
החומרים
---------
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
3 ביצים
2 כפות גדושות קמח תופח
מעט ליקר שוקולד/רום/תמצית וניל
רבע כוס סוכר
אבקת סוכר לזריה
ההכנה
-----
שוברים את השוקולד ושמים בסיר שמונח בתוך סיר עם מים (בן מרי)
מוסיפים את המחמאה שחתכנו לקוביות
ממיסים את השוקולד והמחמאה עד שהתערובת חלקה ללא גושים
בקערה נפרדת מערבבים במיקסר או מערבל ידני במהירות בינונית את הביצים
מוסיפים את הקמח, הסוכר ותמצית הוניל/הליקר..עד לתערובת אחידה
מאחדים בזהירות את תערובת הביצים לאט לאט עם תערובת השוקולד
מערבבים כל הזמן
מחממים תנור ל175 מעלות
משמנים במעט שמן את תבניות הסופלה
אני השתמשתי במגנ'טים שהונחו על שקעים של מאפינס
יוצקים לתוכן את הבלילה
בשלב הזה אפשר לדחוף חצי קוביית שוקולד
לתוך הבלילה, אני ויתרתי
מכניסים לתנור את התבניות ואופים לא יותר מ10 דקות
אם תאפו יותר יצא לכם עוגת שוקולד טעימה אבל לא סופלה
הסופלה צריך להיות אפוי בצדדים, אבל אם דוחפים קיסם יש עדיין שוקולד..
להוציא בזהירות
לתת מעט להתקרר
לפדר באבקת סוכר
הכי טעים זה עם גלידה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה