תמיד שאני ובעלי הולכים למסעדה אין מצב שאזמין פסטה
אני הולכת על הבשרי וגם בעלי
אבל לפני חצי שנה בילינו במסעדה איטלקית והזמנו פסטה עם סלמון ושמנת והתענגנו על המנה
ביקשתי מבעלי שישחזר את המנה
בעלי יצירתי בבישולים ,מאחר ועבד במסעדה איטלקית ,לפני לימודיו באוניברסיטה וספג משם מראות ומתכונים והוא הכין אפילו יותר טעים
התענגתי על הצלחת
החומרים
200 גרם דג סלמון שאפינו בתנור ( מורחים על הנתח שמן זית, שום כתוש פלפל ומלח ולאפות מעט זמן לא לייבש)
וחתכנו לחתיכות
בנתיים מחממים סיר מים רותחים עם מלח בשביל הפסטה
אני השתמשתי בפסטה ששלחו לי "אסם" לסקירה מהסידרה פרפקטו מהדורה חגיגית לשבועות בשם ווזוביוטו
למתכון הזה צריך פסטה רחבה
כשהמים רותחים מוסיפים 200 גרם פסטה ומבשלים עד שזה אל דנטה לא לבשל בישול יתר
שומרים בצד ככוס ממי בישול הפסטה
תמיד תזכרו את הכלל הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להפך
במחבת שמים 3 כפות שמן זית
מוסיפים שום כתוש או אפילו פרוס ניתן
ומטגנים מעט
שופכים חצי מיכל של שמנת מתוקה וחצי כוס ממי בישול הפסטה, מוסיפים כף חמאה ועוד כפית שמן זית
מתבלים בפלפל שחור, מלח ואפשר גם מעט אבקת מרק בטעם פיטריות (ניתן לוותר)
מבשלים הכל עד שהרוטב מתחיל להצטמצם
מוסיפים חתיכות של דג הסלמון אל תחתכו ממש קטן אלא בינוני
מוסיפים את הפסטה ועוד קצת ממי הבישול ומערבבים
בהגשה מפזרים בצל ירוק חתוך לקוביות קטנות או אפילו ניתן פטרוזיליה
וטורפים בהנאה
אסם הוציאו לקראת שבועות מס פסטות נהדרות מהסידרה פרפקטו
קלמרטה
רדיאטורי
ווזוביוטו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה