אוי כמה שאני אוהבת את הסלט הזה
סלט חם עם ארטישוק פטריות ובצל מעט חמצמץ מעט חרפרף והוא משתלב נהדר עם כל מנה
את המתכון למדתי משכנתי המרוקאית
1 שקית תחתיות ארטישוק שחתכנו לרצועות
1 סלסלה פטריות טריות או קופסת שימורים
1 בצל
סלרי לפי הטעם
פטרוזיליה
כפית מלח- אני השתמשתי במלח החדש נטול נתרן של "מלח הארץ"
כורכום לפי הטעם, אני לא שמתי הרבה
1/2 כפית פלפל שחור
את הארטישוק לשים במים עד שיתרככו אבל לא יותר מדי
לחתוך בצל לפרוסות דקות ולטגן במחבת עם מעט שמן
להוסיף חתיכות סלרי ואת הפטריות שסננו מהמים ולהמשיך לטגן
להוסיף את הארטישוק לסיר
לקחת כוס ורבע מים רותחים ולערבב עם התבלינים היטב
לשפוך על הירקות כשרותח להנמיך להבה ולבשל עד שהרוטב מסמיך
להוסיף פטרוזילה קצוצה ומעט מיץ לימון .לערבב
הכי טעים לאכול חם
במתכון זה השתמשתי במלח החדש של מלח הארץ מופחת נתרן
תערובת מלחים 50% פחות נתרן
מתאים להמלחת כל מנה, מסייע להפחתת כמות הנתרן בתפריט היומי של כל המשפחה
מספק תחושת מליחות עדינה ודומה לזו של מלח שולחני רגיל
בעוד שב100 גרם של מלח שולחני רגיל יש 39 גרם נתרן הרי שב100 גרם של מלח הארץ מופחת נתרן יש רק 19 גרם נתרן
את הנתרן מחליף אשלגן, שהוא אחד היסודות היחידים המספקים תחושת מליחות הדומה לזו של הנתרן, אך ללא החסרונות הבריאותיים. התוצאה היא
מלח המתאים לכל שימוש, בעל טעם דומה מאד למלח רגיל, עבור מי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא מבלי לפגוע בהנאה מאוכל.
את מלח הארץ מופחת נתרן בצנצנת המכילה 600 גרם
ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והמרכולים, המוצר כשר בהשגחת הבד"ץ ירושלים של העדה החרדית.
המוצר קיים גם במלחייה המכילה 250 גרם.
נראה פשוט וטעים אני אכין את הסלט לשבת
השבמחק