לפני כחודש חגגנו יום הולדת לבעלי במסעדת סמקרנד
מסעדה בוכרית מומלצת באור יהודה , היה שם שיפודים טעימים ובמיוחד קבב מושלם
הזמנו גם צלחת גדושה של אושפולו , תבשיל של אורז עם חתיכות גזר עבות ולמעלה בשר כבש
המנה היתה כל כך טעימה , אמממ הבכור שלנו שהפך להיות סרבן לבשר, נשנש מהצדדים רק את האורז והגזר ורטן אוף חבל שיש בשר
כשראיתי את השקית "סדרת הבישולים החדשה של "טבעול" נתחים צמחוניים בסגנון בקר החלטתי שאני מכינה לשישי אושפולו צמחוני בשבילו
מתכון מושלם היה לי, מתכון שכתבתי במחברתי לפני 20 שנה שגרתי בשכנות לאישה בוכרית שלמדה אותי להכין
נורא חששתי איך זה ישתלב במתכון אבל לאחר כ40 דקות יצא תבשיל נפלא
החומרים
--------
4 גזרים שחתכנו לגפרורים עבים . לא לגרד בפומפיה פשוט לחתוך לרצועות עבות
שקית (470 גרם נתחים צמחוניים בסגנון בקר, הסידרה החדשה של טבעול
1 בצל גדול
כוס אורז עגול שטוף ומיובש
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור-אני שמה הרבה חצי כפית
כפית כמון -הבוכרים משתמשים בזרעי כמון
ניתן להוסיף גם צימוקים, גרגירי חומוס מבושלים
מחממים בסיר גדול ורחב3 כפות שמן
להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל שקוף
להוסיף את השקית נתחים צמחוניים בסגנון בקר , אני הפשרתי אותם כרבע שעה
לפזר את הכמון
להוסיף כוס מים ולתת להתבשל כ20 דקות מכוסה סגור על אש נמוכה
לאחר 20 דקות שמים את הגזר שחתכנו לגפרורים שיכסה את השכבה הראשונה
מתבלים בפלפל שחור
מבשלים 15 דקות סיר מכוסה
מוסיפים את גרגירי החומוס המוכנים ומי שרוצה גם צימוקים
עכשיו מגיע השלב הבא שמים את האורז השטוף על שכבת הגזר
ומהדקים בכף
לפזר למעלה את המלח
שופכים כרבע כוס מים רותחים בהתחלה וסוגרים את הסיר
פותחים את הסיר ומוזגים מים רותחים שיעבור ב2 ס"מ את קו האורז
מניחים מעל הכל ראש שום
מבשלים עד שהאורז רך הכל בסיר מכוסה על אש נמוכה בערך 20 דקות
מידי פעם לפתוח את הסיר ולעשות גומות עם כף מעץ ממש חורים לאורז.
מורידים את הסיר מהכיריים ומניחים בצד מכוסה למשך 10 דקות
*המוצר שהשתמשתי בתבשיל
21.6 גרם חלבון למנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה