מי שגדל בבית מצרי, סורי או עם ערבים יודע שהממתק הכי טעים שלהם זה העטאייף, טוב נו הכנאפה אולי יותר טעים
ואני הייתי בילדותי אוכלת וזוללת המון,עם אגוזים או מלית גבינה מתוקה
עטאייף זה מאפה דמוי שילוב של פנקייק ולחוח שאחרי שהכנו שמים מלית סוגרים ומטגנים בשמן עמוק
וכשהם מוכנים ומתקררים מכניסים לסירופ טעים שמורכב ממים סוכר ומי מזהר(ורדים)
והטעם חלומי
כמובן שהשגתי מתכון אסלי מערביה שהתארחתי אצלה, שהכינה לסיום הרמדן
הערבים מטגנים את העטאייף בשמן עמוק, כך משיגים את הקריספיות
אבל ניתן לטגן אותם במעט חמאה, או אפילו לאפות בתנור אותם אחרי שהברשנו במעט חמאה
ניתן לקנות עלי עטאייף מוכנים בחנויות מתוקים בנצרת או ביפו, ולמלות בבית
אבל ההכנה כל כך פשוטה, אז יאלה למתכון
רשמתי לכם 3 סוגי מילוי אבל רק מילוי אחד מספיק למתכון
2 כוסות קמח
4 כפות סולת
1 כף שמרים
1/2 כפית אבקת אפיה
בערך 2ורבע כוסות מים
2 כפות סוכר
מעט מלח
למילוי האגוזים
---------------
200 גרם אגוזים קצוצים
מעט קינמון
חצי כוס סוכר
לערבב את כל חומרי המילוי בקערית
למילוי גבינה עם קוקוס
-----------------------
2 שמנת חמוצה
חצי כוס קוקוס
1 כפית סוכר
מעט מי ורדים
לערבב הכל למלית חלקה
למילוי גבינה
-------------
200 גרם גבינת כבשים
1/2 כפית קינמון
5 כפות סוכר
לערבב הכל למלית חלקה
לסירופ הסוכר
-------------
חצי כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית מזהר (מי ורדים)
ההכנה
------
שמים בקערה את השמרים, הסוכר,אבקת אפיה, בנתיים רק 4 כפות קמח וחצי כוס מים..מערבבים היטב מכסים בניילון נצמד ונותנים לתערובת לתסוס רבע שעה
לאחר שהתערובת תססה שמים את שאר חומרי הבצק ומערבבים לבלילה
אם סמיכה מדי להוסיף עוד מעט מים, אבל לא בלילה נוזלית כמו של פנקייק
נותנים לנוח חצי שעה שוב מכוסה בניילון נצמד
לאחר מכן מערבבים את הבועות שנוצרו לבלילה חלקה
מורחים מחבת טפלון במעט חמאה וכשהיא חמה יוצקים בלילה למחבת צריך להתקבל עיגול בקוטר כ12 ס"מ, להזיז את המחבת כך שיתקבל עיגול, מאחר והתערובת לא ממש נוזלית
אנחנו מטגנים רק על צד אחד ולא הופכים..עד שהתחתית הפנקייק מוזהבת והוא מוצק לגמרי.לא להפוך..להוציא ולשים במגש..לא לערום כמו בפנקייק
ככה עושים עם כל הכמות . לקרר את עיגולי הבצק
בנתיים נכין את הסירופ:
שמים מים ואת הסוכר בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט ונעשה לסירופ
מוסיפים מי ורדים ומבשלים עוד דקה
אחרי שה"פנקייקים" התקרר, שמים על החלק שלא היה במגע עם המחבת
כלומר על החלק העליון הבהיר יותר מילוי, בערך כפית גדושה ומקפלים לחצי ירח , מדביקים את השוליים באצבע רטובה
העטייאף חייב להיות סגור היטב
מטגנים בשמן חצי עמוק כ2-3 דקות
מוציאים
מי שלא רוצה טיגון בשמן ניתן לטגן את העטייף משני צדדיהם במעט חמאה עד שהם מזהיבים
לסדר את הסהרונים הממולאים על מגש וליצוק עליהם מהסירופ
אני אוהבת למזוג מעט סירופ אבל מי שרוצה ניתן להכניס את העטאייף לתוך סיר הרוטב כך שהכל יצופה
הכלל הוא עטייף קר-למזוג סירופ חם
עטייף חם-סירופ קר
ניתן לזרות עליהם פיסטוק חלבי או אגוזי מלך קצוצים דק
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה