שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 22 בפברואר 2018

לחמניות ממולאות בשר


אוחחח כמה שאני אוהבת את המאפה הזה
לחמניה רכה במילוי בשר ותבלינים
וכשהיא יוצאת מהתנור אני מבטיחה לכם שאתם לא תחכו שזה יתקרר ותאכלו אחד ועוד אחד
מצויין לארוחת ערב, או לצהרי יום שישי עד ארוחת הערב 
אני מסוגלת לאכול  ארבע במכה..אי אפשר להפסיק
אפילו הילדים שלי שלא אוהבים קציצות טרפו את הלחמניה הזו
באמת שאי אפשר להפסיק לנשנש
הכמות לחצי קילו מציעה לכם להכפיל כמויות




החומרים לבצק
--------------
חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות מידה+כף)
כף שמרים או חצי שימרית
חצי כף מלח
2 כפות סוכר
כוס עד כוס ורבע כוסות מים פושרים
רבע  כוס שמן


למלית
-------

בשר טחון 300 גרם
מעט שומן כבש(אפשר לוותר אבל עושה טעם מופלא)
בצל אחד קצוץ דק
4-5 ענפים של פטרוזיליה קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
אפשר גם פטריות קצוצות 

תבלינים:
--------
כל התבלינים לפי הטעם שלכם, אין כמויות מדוייקות 

בהרט-חצי כפית,אם אתם לא אוהבים את התבלין הזה שמו תבלין לקציצות/שוארמה/כמון..מה שבא לכם
מעט כורכום
פפריקה מתוקה לפי הטעם
מלח
פלפל שחור


ההכנה
------
ללוש את כל מרכיבי הבצק, לבצק נוח ונעים למגע
הבצק לא אמור להיות דביק
לתת להתפחה כ40 דקות

לטגן את הבצלים עם מעט שמן וחתיכות שומן, עד שמזהיב
להוסיף את השום הכתוש
להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שמשנה את צבעו
להוסיף תבלינים: פלפל,מלח,פפריקה מתוקה, בהרט, פטרוזיליה ומעט כורכום
מי שרוצה ניתן להוסיף גם צנוברים קלויים
לקרר את התערובת-חשוב מאוד לקרר

אחרי שהבצק תפח לקחת חתיכת בצק למתוח אותו לצורת עיגול לשים כף וחצי מילוי 
לקחת את הקצוות ולהתחיל לצבוט להידוק עד שהכל נסגר ולא נפתח
לשים בתבנית על נייר אפיה שהצד של הצביטות כלפי מטה
להשאיר את העיגולים לתפיחה נוספת של חצי שעה
למרוח ביצה לפזר שומשום /קצח 
180 מעלות בתנור שחומם מראש, עד שמזהיב






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג