בחג היה סלט אביבי מיוחד שהיה גולת השולחן
סלט עם חסה, תפוחי עץ חמוצים, בצלים ירוקים המון צימוקים וחמוציות
ובהגשה לא שוכחים גם לפזר אגוזי מלך ושומשום קלוי
זה סלט שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו
את הסלט הזה אני מכינה רק בחגים..לא תמצאו אותו בימי שישי או ביום רגיל
הוא שמור רק לחגים
אז אחרי שחפרתי קבלו מתכון טעים
1 חסה ערבית קצוצה
3 בצלים ירוקים או בצלים אדומים
3 תפוחי גרנד סמיט החמוצים חתוכים לקוביות
100 גרם צימוקים
חופן חמוציות
לרוטב
------
3 כפות ריבה-עדיף משמש אבל ניתן גם בטעם אחר
1/2 כוס שמן תירס
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
1 כפיית חרדל ד'יזון
1 כפית מלח
1/2 כפית קארי -רצוי לא לוותר אבל אפשר גם בלעדיו
להגשה
------
100 אגוזי מלך קלויים, אפשר גם אגוזי פקאן מסוכרים
30 גרם שומשום קלוי
ההכנה
-----
בקערה גדולה מערבבים את החסה שקרענו לחתיכות, בצלים, קוביות התפוחים הצימוקים והחמוציות
מערבלים בשייקר את כל מרכיבי הרוטב יוצקים על הסלט וממתינים רבע שעה לפני ההגשה
בהגשה-מפזרים על הסלט את האגוזים והשומשום
מגישים
מעולה
השבמחק