שלא תתבלבלו..חריימה זה לא דג מרוקאי, המתכון הזה הגיע מארצות לוב ותוניס
בחריימה לא תמצאו רצועות גמבה או עגבניות
ובטח שלא כוסברה
בחריימה יש המון רוטב אדום שעשוי מפפריקה חריפה ומתוקה והמון שום
ויש בתוך כל הרוטב תבלין מיוחד של קימל שנותן ארומה מיוחדת
אז הכינו את החלה כי אי אפשר להפסיק לנגב
החומרים
---------
6 חתיכות של דג (לוקוס/מושט/דג בורי, טונה)
2 כפות גדושות פלפל צ'ומה( ממרח שקונים בחנויות והוא משדרג את החריימה, ניתן להכין בבית , יש המון מתכונים בגוגל ,אני קונה)
3-4 שיני שום
1/4 כוס שמן
כוס וחצי מים
2 כפות רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
חצי כפית כמון
כפית קימל
משרים את הדגים במעט מיץ לימון ומלח
בסיר אחר מטגנים את השום , מוסיפים 1/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן
רסק עגבניות ופלפלצ'ומה
מבשלים את העיסה על אש קטנה ומוסיפים עוד רבע כוס מים
בסיר אחר מסדרים את הדגים
מוסיפים את העיסה ואת שאר המים, כך שהנוזל יכסה את הדג עד מחצית גובהו
מבשלים על אש קטנה מאוד
לא לערבב בכדי לא לפרק את פרוסות הדגים
מנערים מידי פעם קלות את הסיר
לקראת סוף הבישול מוסיפים כמון וקימל
להגיש עם חלה או לחם לבן
בחריימה לא תמצאו רצועות גמבה או עגבניות
ובטח שלא כוסברה
בחריימה יש המון רוטב אדום שעשוי מפפריקה חריפה ומתוקה והמון שום
ויש בתוך כל הרוטב תבלין מיוחד של קימל שנותן ארומה מיוחדת
אז הכינו את החלה כי אי אפשר להפסיק לנגב
החומרים
---------
6 חתיכות של דג (לוקוס/מושט/דג בורי, טונה)
2 כפות גדושות פלפל צ'ומה( ממרח שקונים בחנויות והוא משדרג את החריימה, ניתן להכין בבית , יש המון מתכונים בגוגל ,אני קונה)
3-4 שיני שום
1/4 כוס שמן
כוס וחצי מים
2 כפות רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
חצי כפית כמון
כפית קימל
משרים את הדגים במעט מיץ לימון ומלח
בסיר אחר מטגנים את השום , מוסיפים 1/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן
רסק עגבניות ופלפלצ'ומה
מבשלים את העיסה על אש קטנה ומוסיפים עוד רבע כוס מים
בסיר אחר מסדרים את הדגים
מוסיפים את העיסה ואת שאר המים, כך שהנוזל יכסה את הדג עד מחצית גובהו
מבשלים על אש קטנה מאוד
לא לערבב בכדי לא לפרק את פרוסות הדגים
מנערים מידי פעם קלות את הסיר
לקראת סוף הבישול מוסיפים כמון וקימל
להגיש עם חלה או לחם לבן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה