שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 3 באפריל 2016

בורקס לפסח במבחר טעמים

אצלנו בעדה המצרית..חלק יקראו לזה מאיינה, חלק מלפוף שמעתי גם אבו גבנה..
מה זה משנה-אצלי קוראים לזה מגולגלת וזה טעים בטירוף...(וזהירות-משמין)
אימא שלי עושה עם מילוי תפוח אדמה
חמותי ממלאה בגבינות-להיט
חלק ימלאו בבשר טחון עם צנוברים ותבלינים
קבלו את כל המילויים שהולכים אצלי בפסח 




מלית גבינה -א
150 גרם קשקבל /עמק מגוררת
100 גרם בולגרית מגוררת
150 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם

ניתן להוסיף ביצה
לערבב הכל לתערובת חלקה  

מלית גבינה ב-של חמותי/בעלי
----------------------------------
גבינת טוב טעם/ברינזה
גבינה לבנה 9 אחוז
מלח
פלפל מעט
ביצה
לערבב הכל

מילוי בשר-א
-----------
500 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנטת
מעט מלח ופלפל שחור
1/2 כפית בהרט (טחון)
קורט אגוז מוסקט מגורד
מזהיבים את הבצל במחבת עמוקה. מוסיפים את הבשר.
בוחשים בכף עץ על מנת שהבשר יתפורר ולא יהפוך לגוש.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כ-8-10 דקות.
לקרר

מילוי בשר-ב
========
1 בצל גדול חתוך לקוביות.לטגן לזהוב ולהוסיף
350 גרם הודו טחון/או עוף/או בקר לערבב כשתי דקות.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וחצי כוס פטרוזליה קצוצה
לערבב ולקרר.

מילוי תפוחי אדמה
=============
2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
2 כפות בצל מטוגן
לערבב הכל ביחד.ולקרר.

אופן הכנת הבורקס
-----------------------
מצות
3 ביצים טרופות
שמן לטיגון
מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת מטבח ומשהים ל- 10 דקות. מערבבים את כל מרכיבי המלית מחלקים כל מצה ל- 2 
2. ממלאים במילוי הרצוי  ומגלגלים

מחממים שמן, טובלים את המצה הממולאת בביצים הטרופות ומטגנים עד להזהבה. באותו אופן מכינים את יתר המצות. מגישים חם

7 תגובות:

  1. כמה פשוט ככה טעים. תודה וחג שמח

    השבמחק
  2. במלית של הגבינות הכוונה לשים בפנים ביצה חייה??

    השבמחק
    תשובות
    1. כן ,הביצה משדרגת,בתאבון .

      מחק
    2. אפשר לוותר על הביצה אבל זה עושה מלית יותר טעימה

      מחק
  3. אפשר לטגן בבוקר ולהגיש בטמפרטורה של חדר בערב

    השבמחק
  4. תודה רבה~ יופי של מתכונים. לאיזה כמות של מצות זה מתאים?

    השבמחק

ארכיון הבלוג