הכל התחיל שרציתי להכין עוגיות שוקולד לילדים
מצאתי מתכון מלפני 15שנה..במחברת כתוב עוגיות שוקולד ממכרות
הטעות היחידה שעשיתי שלא שמרתי על רווחים בתבנית
ואז העוגיות התפשטו אחת לשניה והתחברו...ולכן הם יותר חיתוכיות מאשר עוגיות
אבל מרוב שיצאו טעימות וממכרות, שאי אפשר להפסיר לזלול, אני משתפת אתכם במתכון
ילדים מתים עליהם וגם מבוגרים ..אצלי הם שרדו שעתיים גג
החומרים
---------
150 גרם שוקולד מריר איכותי
80 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
2 כפות קקאו
1/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולד ציפס
הכנה
-----
שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים מעל אדים, תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין
שמים את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה והמלח בקערה נפרדת ומערבבים
שמים בקערת מערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ-4 דקות עד שנוצר קרם בהיר ותפוח
מקפלים פנימה את השוקולד המומס, מוסיפים גם את תערובת הקמח ומערבבים עד שכולה נבלעת בעיסה
מוסיפים את השוקולד ציפס ומערבבים בעדינות, כדי לפזר אותם בעיסה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים
התערובת כל כך טעימה שהילדים לא הפסיקו ללקק
מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה
יוצקים מהבצק בעזרת כפית כדורים ומסדרים בתבנית במרווחים גדולים(אחרת יתפשטו וידבקו עוגיה לעוגיה)
אופים בערך 15 דקות, או עד שהעוגיות נראות יציבות מבחוץ אבל במרכז עדיין לח
לא לאפות יותר מדי
מצננים כ10 דקות ומעבירים לקופסא
מצאתי מתכון מלפני 15שנה..במחברת כתוב עוגיות שוקולד ממכרות
הטעות היחידה שעשיתי שלא שמרתי על רווחים בתבנית
ואז העוגיות התפשטו אחת לשניה והתחברו...ולכן הם יותר חיתוכיות מאשר עוגיות
אבל מרוב שיצאו טעימות וממכרות, שאי אפשר להפסיר לזלול, אני משתפת אתכם במתכון
ילדים מתים עליהם וגם מבוגרים ..אצלי הם שרדו שעתיים גג
החומרים
---------
150 גרם שוקולד מריר איכותי
80 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
2 כפות קקאו
1/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולד ציפס
הכנה
-----
שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים מעל אדים, תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין
שמים את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה והמלח בקערה נפרדת ומערבבים
שמים בקערת מערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ-4 דקות עד שנוצר קרם בהיר ותפוח
מקפלים פנימה את השוקולד המומס, מוסיפים גם את תערובת הקמח ומערבבים עד שכולה נבלעת בעיסה
מוסיפים את השוקולד ציפס ומערבבים בעדינות, כדי לפזר אותם בעיסה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים
התערובת כל כך טעימה שהילדים לא הפסיקו ללקק
מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה
יוצקים מהבצק בעזרת כפית כדורים ומסדרים בתבנית במרווחים גדולים(אחרת יתפשטו וידבקו עוגיה לעוגיה)
אופים בערך 15 דקות, או עד שהעוגיות נראות יציבות מבחוץ אבל במרכז עדיין לח
לא לאפות יותר מדי
מצננים כ10 דקות ומעבירים לקופסא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה