לא יודעת מה עבר לי בראש ששמתי 3 חבילות כרישה בעגלת הסופר, לפני שבוע
בדרך כלל אני קונה פראסה רק בפסח כי אצלנו התורכים חייב קציצות פראסה בפסח עם בשר טחון
והכרישות שכבו במקרר עד שראיתי שאוטוטו הם ילכו לפח
פתחתי את הספר של חנה שאולוב "ספר הפשטידות שלי" ומצאתי מתכון בלי הרבה חומרים
ויצאה פשטידה מדהימה
3 כפות שמן
1 וחצי ק"ג כרישות (3 חבילות) חתוכות לפרוסות דקות במעבד מזון או בסכין
3 כפות גדושות קמח רגיל
1 גביע שמנת חמוצה רגילה (200 גרם)
3 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקישוט
-------
1 כף פירורי לחם
20 גרם חמאה
תנור מחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות
תבנית פיירקס מס 26 משומנת
מטגנים בשמן את פרוסות הכרישה כ5 דקות(אני טיגנתי כ10 דקות עד שנהיה רך)
מצננים מעט
ומוסיפים תוך בחישה את הקמח, השמנת, הביצים מלח ופלפל (אני הוספתי גם פירורי גבינה צהובה)
מעבירים לתבנית
מפזרים מעל פירורי לחם וחתיכות חמאה
אופים כ45 דקות או עד שמוכן
פשוטה טעימה וקלה להכנה
בדרך כלל אני קונה פראסה רק בפסח כי אצלנו התורכים חייב קציצות פראסה בפסח עם בשר טחון
והכרישות שכבו במקרר עד שראיתי שאוטוטו הם ילכו לפח
פתחתי את הספר של חנה שאולוב "ספר הפשטידות שלי" ומצאתי מתכון בלי הרבה חומרים
ויצאה פשטידה מדהימה
3 כפות שמן
1 וחצי ק"ג כרישות (3 חבילות) חתוכות לפרוסות דקות במעבד מזון או בסכין
3 כפות גדושות קמח רגיל
1 גביע שמנת חמוצה רגילה (200 גרם)
3 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקישוט
-------
1 כף פירורי לחם
20 גרם חמאה
תנור מחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות
תבנית פיירקס מס 26 משומנת
מטגנים בשמן את פרוסות הכרישה כ5 דקות(אני טיגנתי כ10 דקות עד שנהיה רך)
מצננים מעט
ומוסיפים תוך בחישה את הקמח, השמנת, הביצים מלח ופלפל (אני הוספתי גם פירורי גבינה צהובה)
מעבירים לתבנית
מפזרים מעל פירורי לחם וחתיכות חמאה
אופים כ45 דקות או עד שמוכן
פשוטה טעימה וקלה להכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה