תבשיל מדהים וטעים של כבש,תפוחי אדמה, עגבניות ובצל
בעדה שלי זה נקרא סיניה
התבשיל התבשל לו בנחת בלי הפרעה 3 שעות
והתוצאה מעדן..ללקק את האצבעות
סיניה זה מונח בערבית שלמדתי מבית החמה המצרית שלי
הכוונה "תבנית שטוחה שבו עורמים מכל טוב, תבשיל שיכול להכנס לתנור
בסיום התבשיל עורמים על מגש רחב את כל הכבודה וכל אחד לוקח לעצמו
החומרים
--------
7-8 צלעות כבש
4-5 תפוחי אדמה בינוניים
2 עגבנוות
2 בצלים
עגבניות שרי
תבלינים:
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה
שמן זית
ההכנה
------
את הצלעות שהפשרנו, לשים בקערה, לבזוק מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור
לבזוק גם מעט פפריקה
אנחנו לא רוצים שהתבלינים יורגשו בצלעות..התבלינים בשביל הצבע.
לעסות עם הידיים עד שהכל יצופה
להשהות במקרר למשך שעה לספיגת טעמים
בנתיים לקלוף תפוחי אדמה לפרוס לפרוסות של ס"מ ולהכניס לסיר עם מים
לבשל על הגז חצי בישול, כלומר שמזלג ננעץ .לא לבשל יותר מדי
לסנן, לשטוף במים קרים ולייבש במגבת
לשים בקערה ולתבל בשמן, כורכום ,מלח ומעט מים
לעסות היטב
לקחת תבנית לשים שכבה ראשונה את תפוחי האדמה
מעל עגבניות חתוכות לעיגולים
מעליהם עיגולי בצל
ואז להניח על הכל את צלעות הכבש..בין הצלעות לפזר עגבניות שרי
לבזוק מעל הכל מעט שמן זית
לכסות בנייר כסף להכניס לתנור 180 מעלות בישול כ3 שעות בערך
ולהתענג
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה