אצלנו בעדה המצרית זה סופגניות קטנות
בעדה התימנית הסופגניות הרבה יותר עגולות ותפוחות
למזלי היתה לי שכנה בשנקר בחולון תימניה בשם בתיה שלימדה אותי להכין את הזלביות הכי טעימות שיש
המתכון
5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח
2 וחצי כוסות מים פושרים
תחילה נשים את השמרים והסוכר עם כוס אחת מים פושרים
ניתן 5 דקות לתסוס.
עכשיו נוסיף את הקמח והמלח ואת שאר המים ונלוש לבצק דביק אך לא דליל מדי
לתת להתפחה 40 דקות
הבצק תופח
לאחר 40 דקות נרטיב ידיים ונתחיל לקרצף את הבצק כמו שחופפים..
כל פעם לסובב את הקערה ושוב לקרצף ממש להכניס אויר
לתת התפחה שניה רבע שעה
בנתיים לחמם כוס שמן במחבת
להרטיב ידיים לקחת חתיכה ולזרוק לתבנית
להפוך צד שזה משחים
אני אוהבת לעשות גם חור באמצע
אצלנו אוהבים לפזר סוכר גס
התימנים אוהבים לאכול עם עגבניה מגורדת וסחוג
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה