מעולם לא הכנתי קוראסון בבית
רק מלהסתכל על אופן הכנת הבצק ולרדד אותו מס' פעמים עם חמאה, עד שנשיג בצק שמרים עלים,שהוא שונה לגמרי מבצק שמרים רגיל, גרם לי לוותר
אבל ששמעתי שמעדנות הוציאה לשוק בצק שמרים עלים, שהוא עם חמאה וכבר מרודד, החלטתי להכין קוראסונים
קוראסונים אמיתיים עם שוקולד איכותי
5 דקות הכנה...
התפחה 40 דקות
בערך 20 דקות אפיה
ויצאו קוראסונים משגעים, שלא נופלים בטעמם ממה שאני קונה בקונדיטוריה
החומרים
--------
חבילת בצק שמרים עלים של מעדנות
חבילת שוקולד מריר/חלב איכותי- להמיס את השוקולד עד שהתערובת חלקה, לקרר שלא יהיה רותח
אפשר להשתמש בממרח נוטלה/השחר אבל הכי טעים זה שוקולד מומס
לציפוי
------
ביצה טרופה עם כפית מים
ההכנה
-------
להפשיר לפחות 8 שעות את הבצק במקרר
לקמח במעט שולחן עבודה ולהניח את הבצק
הבצק בצורת מלבן , לחלק לרוחב את הבצק ל2 חצאים (כמו בתמונה מאחורי האריזה)
לחלק את המלבן הראשון למשולשים שווה צלעות שהרוחב 10 ס"מ
כך גם את השני..
למרוח על כל משולש שוקולד את הקודקוד להשאיר ריק
מגלגלים מהכיוון הרחב לקודקוד, להרחיב את הבצק מעט
מניחים בנייר אפיה במרווחים ומתפיחים 40 דקות
לאחר ההתפחה מורחים בביצה טרופה +כפית מים
מפזרים מזרה שוקולד(סוכריות שמפזרים בכדורי שוקולד/עוגת יום הולדת) או שוקולד מגורד
175 מעלות
כ20 דקות או עד שמשחים קלות
איך שהקוראסונים יוצאים למרוח עליהם סירופ סוכר(חצי כוס מים+חצי כוס סוכר) שבישלנו על הגז עד להמסה
וככה הם יוצאים מהתנור תפוחים
עכשיו למרוח סירופ סוכר
כמה טיפים
-----------
אפשר במקום למרוח שוקולד -לשים קוביות שוקולד בבצק ולגלגל
לא להשתהות עם הבצק, כי אז ידבק לשולחן ויהיה קשה לגלגל
לא לפזר הרבה קמח בשולחן..לקמח קלות
השוקולד שהמסנו לקרר ולא למרוח על הבצק בעודו חם
עוד בסידרה
------------
חפשו אותי בפייסבוק
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/?fref=ts
רק מלהסתכל על אופן הכנת הבצק ולרדד אותו מס' פעמים עם חמאה, עד שנשיג בצק שמרים עלים,שהוא שונה לגמרי מבצק שמרים רגיל, גרם לי לוותר
אבל ששמעתי שמעדנות הוציאה לשוק בצק שמרים עלים, שהוא עם חמאה וכבר מרודד, החלטתי להכין קוראסונים
קוראסונים אמיתיים עם שוקולד איכותי
5 דקות הכנה...
התפחה 40 דקות
בערך 20 דקות אפיה
ויצאו קוראסונים משגעים, שלא נופלים בטעמם ממה שאני קונה בקונדיטוריה
--------
חבילת בצק שמרים עלים של מעדנות
חבילת שוקולד מריר/חלב איכותי- להמיס את השוקולד עד שהתערובת חלקה, לקרר שלא יהיה רותח
אפשר להשתמש בממרח נוטלה/השחר אבל הכי טעים זה שוקולד מומס
לציפוי
------
ביצה טרופה עם כפית מים
ההכנה
-------
להפשיר לפחות 8 שעות את הבצק במקרר
לקמח במעט שולחן עבודה ולהניח את הבצק
הבצק בצורת מלבן , לחלק לרוחב את הבצק ל2 חצאים (כמו בתמונה מאחורי האריזה)
לחלק את המלבן הראשון למשולשים שווה צלעות שהרוחב 10 ס"מ
כך גם את השני..
למרוח על כל משולש שוקולד את הקודקוד להשאיר ריק
מגלגלים מהכיוון הרחב לקודקוד, להרחיב את הבצק מעט
מניחים בנייר אפיה במרווחים ומתפיחים 40 דקות
לאחר ההתפחה מורחים בביצה טרופה +כפית מים
מפזרים מזרה שוקולד(סוכריות שמפזרים בכדורי שוקולד/עוגת יום הולדת) או שוקולד מגורד
175 מעלות
כ20 דקות או עד שמשחים קלות
איך שהקוראסונים יוצאים למרוח עליהם סירופ סוכר(חצי כוס מים+חצי כוס סוכר) שבישלנו על הגז עד להמסה
וככה הם יוצאים מהתנור תפוחים
עכשיו למרוח סירופ סוכר
כמה טיפים
-----------
אפשר במקום למרוח שוקולד -לשים קוביות שוקולד בבצק ולגלגל
לא להשתהות עם הבצק, כי אז ידבק לשולחן ויהיה קשה לגלגל
לא לפזר הרבה קמח בשולחן..לקמח קלות
השוקולד שהמסנו לקרר ולא למרוח על הבצק בעודו חם
עוד בסידרה
------------
חפשו אותי בפייסבוק
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/?fref=ts