שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 28 בפברואר 2016

מסע בעקבות הממתקים ללא גלוטן של שטראוס


בטח כולכם מכירים את השיר הישן על השוקולד של יהונתן גפן

בסוף רמת גן יש מקום מיוחד 
שם אפשר לעמוד ולהריח שוקולד 
יש שם בית גבוה גבוה בלי חלונות עם שלוש ארובות 
ושלושים מכונות יום ולילה עובדות 
ושבעים פועלים עם סינר וכפפות 
מכינים שוקולד בכל הצורות 

שוקולד קטן ושוקולד גדול 
שוקולד יקר ושוקולד בזול 
שוקולד אגוזים ושוקולד סתם 
לעשירים ולכולם והריח בחינם 
וכל האזרחים עוצרים ומריחים... 



אז המפעל עבר לנצרת עלית 
הטכנולוגיה השתכללה..נוספו עוד מכונות 
אבל הריח ...הריח נשאר..והטעם כמו שאנחנו מכירים...

הוזמנתי השבוע לביקור חוויתי במפעל השוקולד בנצרת עלית , לראות ולהתרשם מפס הייצור החדש לממתקים ודברי מאפה ללא גלוטן

כמו ילדה קטנה התרגשתי.
במקום הזה אי אפשר  להשאר אדיש
הריח או הריח של השוקולד, של הטופי, של הבזוקה....
הביקור במפעל גרם לי  התרגשות כמו של ילדה קטנה שראתה בפעם ראשונה את הלונה פארק

התחלנו את הסיור בשיחה עם מנכ"ל שטראוס  "ישראל ציון בלס " שסיפר לנו שחברת שטראוס קיבלה החלטה ,מתוך הקשבה לחולי הציליאק ,לאוכלוסיה הרגישים לגלוטן ולצרכיהם המיוחדים, להשקיע המון משאבים כספיים וארגוניים בכדי לייצר פס ייצור נקי ללא גלוטן
מדובר במהלך אסטרטגי משמעותי שנועד להרחיב את סל המוצרים ללא גלוטן



האזנו לאייל דרור -מנכ"ל חטיבת הממתקים של שטראוס:

בשנים האחרונות יש ביקוש הולך וגדל למוצרים המיועדים לרגישים לגלוטן
יש היום בישראל כ70 אלף משקי בית הצורכים מוצרים ללא גלוטן ומספר זה עולה כל שנה
כך החליטה שטראוס שהאוכלוסיה הזו יוכלו לרכוש לא רק בפסח אלא כל השנה...
התבשרנו שעד סוף השנה צפויה החברה להכפיל את מס' המוצרים לרגישים לגלוטן
והובטח לנו שהמחירים יהיו בדיוק כמו המוצרים הרגילים
ויותר מזה חברת שטראוס קיבלה  החלטה לסמן כל מוצר ללא גלוטן בפרח 





אחרי השיחה עברנו לסדנה
קיבלנו שוקולד מומס..ותבניות..והרבה תוספות..
 וכך התנסנו בהכנת אצבעות שוקולד עם תוספות...






היצירתיות שלנו יצאה 



זהו  מוכן....


והדובדבן שבביקור  זה הסיור המודרך
קודם כל צריך להתלבש בהתאם..ולשטוף טוב טוב את הידיים 
רמת ההקפדה פה מאוד מחמירה וטוב שכך







פס ייצור עוגות קוקוס לפסח...











מי רוצה בזוקה?

מהחומר גלם הורוד והארוך ...בסוף נקבל בזוקה






 הרבה בזוקות. ללא גלוטן..




מי בעניין חטיפי אנרג'י?






עוד שוקולד..הרבה שוקולד






 השוקולד האהוב עליי-שוקולד תות





ואפילו קטורזה השתתף בסיור , נושא הציליאק וללא גלוטן קרוב אליו




והתכבדנו בממתקים טעימים ללא גלוטן....בהחלט טעימים



ואם עשיתי לכם חשק....לחוות,לראות, לטעום ובעיקר להנות
התקשרו למרכז המבקרים במפעל שטראוס בנצרת עלית והתעניינו בסיור
מובטחת לכם הנאה

ולסיום:
תודה למיטל גלם וענבל קליין משרד פטל תקשורת
שהגשימו לי את החלום...חלום ילדות
ואי אפשר לא להזכיר את הצלמת המדהימה שתעדה כל רגע ורגע -לירון אלמוג

ארכיון הבלוג