שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 24 ביולי 2018

M&M זה לא עוד ממתק שוקולד..ומתכונים מהסדנא שעברתי

מודה...מכורה לשוקלד ובפרט לממתק השוקולד חלב בציפוי דרג'ה שאתם מכירים בשם M&M
אגלה לכם סוד כמויות הM&M שצרכנו אני ובעלי  בימי המונדיאל לא היה מבייש אף חנות ממתקים
יש משהו בממתקים האלה הצבעוניים שגורם לריגוש, למצב רוח טוב ולכיף
לפני כשבוע הוזמנתי ביחד עוד  בלוגריות לסדנת שוקולד בהדרכת הקונדיטורית דלית קפלן

באירוע התוודינו לטעם החדש והמפנק קרמל, שמורכב ממילוי קרמל מסביבו שוקולד חלב והכל עטוף בציפוי קראנץ' שאתם מכירים שכעת הוא במהדורה מוגבלת.הטעם החדש מצטרף לטעמים המוכרים:
בוטנים, חמאת בוטנים קריספי והטעם הרגיל והאהוב ממתק שוקולד חלב בציפוי דרג'ה




אז חוץ מלזלול שקיות ולא לחשוב על הקלוריות ,תופתעו שאפשר להכין איתם דברים מיוחדים וטעימים
מופתעים?
 גם אני הופתעתי




באירוע נשנשנו כיבוד טעים ועשיר והופ נכנסנו לעבודה.. לבשנו סינרים צהובים, ערבבנו בחשנו..ויצרנו דברים טעימים










ועכשיו למתכונים(קרדיט למתכונים שמרית גולדברג שפית הבית של ניופן גורמה)

המתכון הראשון שהכנו היה עוגיות עם המון המון Mַ&M
מהעוגיות הכנו קוקילדיה מטריפה

מצרכים :
100 גר' חמאה רכה
6 כפות סוכר חום
6 כפות סוכר רגיל
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 1/4 כוס קמח
1/2 כוס שיבולת שועל
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס m&m שוקולד

אופן ההכנה:
1 .מחממים תנור ל 091 מעלות
2 .במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר במשך 3-2 דק' במהירות
בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל וביצה ומעבדים עד
שהכול נבלע.
3 .מנפים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה, שיבולת שועל ומלח, מנמיכים את מהירות
המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. מערבלים עד שהתערובת אחידה.
שומרים במקרר חצי שעה.
4 .יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל שווה ומניחים אותם על תבנית אפיה
המרופדת בנייר אפייה.

5 .אופים 10 דק' עד שהעוגיות זהובות ויציבות בשוליים ורכות במרכז.










נכון שהם מעלפות..הילדים מתים עליהם וגם המבוגרים



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
בראוניז גבינה עם M&M

(תבנית 41X31)
מצרכים:
500 גר' שוקולד מריר %53
360 גר' חמאה
אספרסו מאוד חזק או כף גדושה נס קפה טוב )מומסת בכמה טיפות מים רותחים(
ברנדי
340 גר' ביצים
300 גר' סוכר
300 גר' קמח
5 גר' אבקת אפיה
פקאנים או אגוזי לוז קלויים שלמים

מצרכים לגבינה:
400 גרם גבינת שמנת
100 גרם סוכר
2 חלמונים
12 גרם קמח
1/2 כוס m&m שוקולד

אופן ההכנה:
1 .להמיס בבן מרי שוקולד עם חמאה. להוסיף ברנדי וקפה ולערבב היטב;
2 .להקציף במיקסר )מטרפה( ביצים וסוכר במהירות גבוהה, לקבלת מסה תפוחה
ובהירה;
3 .להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת השוקולד. לערבל עד שהמסה
אחידה;
4 .להוסיף אבקות בקיפול ידני או בערבול איטי בוו גיטרה. להוסיף את סוכריות הM&M
לתערובת השוקולד ולהעביר לתבנית מלבנית משומנת
5 .לערבב יחד את תערובת הגבינה וליצור "שיש" עם תערובת הבראוניז
6 .אפיה- בתנור חם, טורבו, 175 מעלות כ 25-21 דקות. לקרר היטב לפני החיתוך.


--------------------------------------------------------------------------------
אצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים ו-M&M
מצרכים לתחתית:
1/20 פצפוצי אורז
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
3 כפות דבש/ סירופ תירס
45 גר' חמאה רכה
מצרכים למלית:
051 גר' שוקולד חלב
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
1כוס סוכריות
בוטנים m&m
לציפוי:
211 גר' שוקולד
61 גר' חמאה
1 כפית סירופ תירס
אופן ההכנה:
1 .בסיר קטן מניחים סוכר מים וסירופ תירס ויוצרים קרמל לאחר שנוצר קרמל חלק
מוסיפים את החמאה ומערבבים , מוסיפים את פצפוצי באורז לתוך הקרמל
ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים בקרמל , משטחים את התערובת
בתבנית מלבנית המרופדת בנייר אפייה .
2 .ממיסים יחד שוקולד חלב וחמאת בוטנים לעיסה חלקה, מוזגים את התערובת מעל
פצפוצי האורז נועצים את הסוכריות בשכבת חמאת הבוטנים .מכניסים למקרר עד
שמכינים את הציפוי
3 .מערבבים את השוקולד יחד עם החמאה וסירופ התירס לקבלת תערובת חלקה
מוזגים מעל שכבת חמת הבוטנים ומצננים כשעתיים . חותכים



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ארכיון הבלוג