שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 21 במאי 2015

טיפים לעוגת גבינה מושלמת ומתכון מעולה לעוגה הכי הכי


איזה מבאס זה להכין עוגת גבינה לפי ההוראות..
להציץ מבעד לזכוכית התנור ולראות אותה תופחת ועולה...
ואז...אחרי שעה של אפיה להוציא אותה ..ופתאום בום טראח..מה קרה?! העוגה קרסה..העוגה נפלה...
אז אחרי הרבה כישלונות ונסיונות..הגעתי לעוגת הגבינה המושלמת
קבלו טיפים ועצות לעוגה גבוהה אחידה ומושלמת

1. סביבה לחה- תמיד תשימו סיר עם מים  רותחים בתחתית התנור.
     אפילו  שלא כתוב במתכון
     האדים שיצאו מהמים ימנעו התייבשות העוגה, 
      במיוחד לאפיה בטורבו.

2. חייב לעבוד נכון עם חלבוני הביצים..
      זה מה שיקבע את המראה הסופי
      קצף חלש מדי- העוגה תקרוס זה לא יחזיק את העוגה
      גם לא להגזים עם הקצפת יתר- זה ישבור את הקצף בעת הקיפול.    
      ומה  שיקרה -העוגה תעלה מהר מדי ותרד מהר
      המראה יהיה גבשושי ולא יהיה נפח

3. תשתמשו במהירות הכי נמוכה שיש במיקסר
     שאתם מערבבים את בלילת  הגבינות עם החלמונים.
     ואם אפשר אל תשתמשו במיקסר הכי טוב בכף עץ
     הסיבה היא: מסת החלמונים והגבינה צריכה להיות כבדה יחסית, כדי  שלחלמונים תהיה אחיזה
     אם תשתמשו במהירות גבוהה במיקסר-העוגה תקרוס אחרי הקירור

4. אחרי שערבבתם את מסת החלמונים והגבינות לתערובת אחידה,    
       חייב מיד  לקפל את החלבונים שהקצפנו ,לא במיקסר, אלא ביד בלבד,      
       קיפול  עדין  וזריז.
       אם הקצפתם את החלבונים לקצף טוב ,הגבינה תקבל את הקצף והמסה שיתקבל אוורירי ואחיד 

5. בסיום האפיה-לא להוציא את העוגה מהתנור. מכבים את התנור ואז  משאירים את העוגה למשך שעה     רק אחרי שעה אפשר להוציא ולתת לה להחשף לאווויר

6. הרבה סבלנות-לא לאכול מיד..  
      חייב קירור שהייה של לילה במקרר לפני ההגשה.
      טעם הגבינה מתייצב ומתמזג אחרי יממה

7. אם רוצים עוגה  עם דפנות לבנות כמו בקונדיטוריה    
      לקחת כותרת של עיתון, לקפל לאורך ,לרצועה
     להרטיב במשך 20 דקות במים קרים , להוציא את העיתון לנער מהמים  
      ולהצמיד  את העיתון לדפנות התבנית בחוץ

8. עדיף ורצוי לנקז את המים של הגבינה, אם יש נוזלים בגבינה.אפשר עם חיתול בד

מתכון לעוגה הכי טובה שיש
-----------------------------
תבנית 24


קבוצה ראשונה
=========
2 גבינה לבנה 9 אחוז
גביע שמנת חמוצה
4 כפות איסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים(גודל הביצה Lׂ
1 שקית סוכר וניל

קבוצה שניה
========
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר

ההכנה
------
לערבב במהירות נמוכה במיקסר את הקבוצה הראשונה.
להקציף את הקבוצה השניה.

לערבב בתנועות קיפול את הקבוצה הראשונה עם הקבוצה השניה

לחמם תנור לחום גבוה 190 מעלות לשים בתחתית סיר עם מים רותחים.
להכניס את העוגה ולאפות אותה 10 דקות בחום גבוה.
לאחר 10 דקות להנמיך את חום התנור ל150 מעלות ולאפות  שעה
בסיום האפיה לתת לעוגה להתקרר בתנור

ציפוי-רק יום למחרת
----
שמנת מתוקה
שארית האיסטנט פודינג שנשאר
חצי כוס חלב

להקציף ולמרוח על העוגה

=============================================
אחרי שעירבבנו את מסת הגבינות עם החלבונים






העוגה  אחרי שהתקררה בתנור.





     

ארכיון הבלוג