שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 22 ביוני 2015

ריבת פטל שחור ודובדובנים

נשאר לי משבועות פירות יער במקפיא 
דובדבנים, אוכמניות, חמוציות ופטל שחור
למען האמת..לא ממש התחברתי לפירות יער, לא גדלתי על זה, לא קונה את זה ומאוד היה חמוץ לי ולילדיי..
לכן החלטתי להכין קונפיטורה מהפטל השחור והדובדבנים
יצא טעים ומיוחד






כמה כללים חשובים להכנת ריבה
--------------------------------
 הצלחת הריבה תלוי בכמות הסוכר, הפקטין והחומצה

כמות גדולה של סוכר -הריבה תהיה דלילה מדי..

לכן חשוב להשתמש בכמויות שוות של סוכר ופרי.

ריבות יש לבשל במהירות האפשרית על להבה גדולה בהתחלה, לאחר מכן להנמיך להבה לנמוכה- בישול ממושך מקלקל את הטעם, הצבע והפקטין החומר שגורם לקרישות

תמיד להשתמש בכף עץ לבחישות ולבשל בסיר עבה ורחב

החומרים
--------
חצי ק"ג דובדובנים עדיף חמוצים
חצי ק"ג פטל שחור
1 ק"ג סוכר
מיץ מחצי לימון

לשטוף את הדובדבנים ולהסיר חרצנים..

לשים בסיר  את הפטל והדובדבנים עם הסוכר ולהניח לנוח ליממה ..(בקיץ-במקרר
למחרת לשים את הסיר על אש גבוהה מאוד       
להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ10 דקות.
כל הזמן לערבב עם כף מעץ
לאחר שהכל רתח להנמיך ללהבה נמוכה ולהמשיך לבשל כ40 דקות..כל הזמן לערבב
העיסה צריכה להיות סמיכה.




ארכיון הבלוג