שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 28 ביולי 2015

עוגת שחיתות-עוגת מוס טעימה ללא אפיה

עוגה קרה ללא אפיה
את המתכון לקחתי לפני 20 שנה ממדור לאישה-עוגת השבוע...


עוגה פשוט מושחתת-3 שכבות של עונג

ביסקויטים-שכבה ראשונה
מוס שוקולד עשיר-שיכבה שניה
קצפת מתוקה-שכבה שלישית

  

תבנית מרובעת בגדול 35*25 או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

החומרים
-----------
לבסיס:
100 גרם ביסקויטים פתי בר או בסיס של עוגת טורט
רבע כוס יין מתוק או קוניאק או חלב


למילוי
------
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם מרגרינה או חמאה
חצי כוס סוכר
5 ביצים מופרדות
תמצית רום מעט (אפשר לוותר)
חצי כוס אגוזים


לציפוי
-----
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
חצי כוס אגוזים גרוסים או סירופ שוקולד במקום

ההכנה
---------
מסדרים את הביסקויטים או את עוגת הטורט (שהיא שכבה דקה) בתבנית, מרטיבים אותם ביין או בקוניאק(לאוהבי טעם אלכוהולי) או  בחלב...

שוברים את השוקולד לחתיכות, שמים בסיר בינונית ,מעל סיר עם  מים רותחים מוסיפים את המרגרינה או החמאה ושופתים על להבה נמוכה
בוחשים עד שהשוקולד והחמאה/מרגרינה נמסים
מצננים
מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הרום ובוחשים במהירות 

מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה מוסיפים את חצי כוס הסוכר ומקציפים  עד שמתקבל קצב יציב וחלק

מוסיפים את הקצף לתערובת השוקלד ומבליעים אותה היטב בתנועות עטיפה מוסיפים חצי כוס אגוזים ,ומבליעים בתערובת בתנועות עטיפה.
שופכים על הביסקויטים/הטורט את מוס השוקולד ומשטחים
משהים במקרר למשך כשעה  שהמוס יתייצב

מקציפים במערבל חשמלי את השמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה
מצפים את עוגת המוס ומפזרים למעלה חצי כוס אגוזים או אפשר סירופ שוקולד במקום
להשהות במקרר להתייצבות מוחלטת 

להגיש קר מאוד 

ארכיון הבלוג