פעם ראשונה שאני מכינה סינמון (שבלולי שמרים קינמון) מאחר וילדיי לא אוהבים קינמון
אבל אחרי שהם טעמו את הסינבון עם הזיגוג הלבן הטעים ביקשו שאכין
והריח שהיה בבית אי אפשר היה להתעלם
והתבנית התחסלה יצא כזה טעים
חפשו אותי בפייסבוק
מתכונים ועצות שצברתי בדרך
המתכון
-------
חצי קילו קמח 3 וחצי כוסות+כף
80 גרם חמאה רכה (מי שרוצה פרווה אז 1/3 כוס שמן+2 כפות)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
שליש כוס סוכר+2 כפות
ביצה אחת גודל L או 2 מדיום
ככוס חלב פושר או מים פושרים
(והכי טעים 250 מ"ל שמנת מתוקה כמעט מיכל שלם )
המלית
------
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום
כף קינמון (ניתן להפחית )
לערבב את כל החומרים למשחה חלקה
לזיגוג
-----
אני עירבבתי אבקת סוכר עם מעט חלב עד שנהיה משחה לא נוזלית
אתם שולטים בכמות אם אתם רוצים משחתי מדי או נוזלי
האמריקאים מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
כוס וחצי אבקת סוכר
מעט תמצית וניל
קורט מלח
אפשר לערבב אבקת סוכר עם שמנת חמוצה
יש כאלה שמערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון מעט
להברשה
------
ביצה טרופה
במיקסר עם וו לישה או ביד לערבב את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק ונעים (10 דקות לישה במיקסר)
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה בערך
מחלקים את הבצק ל2 חלקים
כל חלק לרדד למלבן
מורחים חצי מהמלית על המלבן ומגלגלים לרולדה
לחתוך כל רולדה לשבלולים
מניחים את השבלוליפ בתבנית אפייה עם נייר אפייה . חשוב לא להצמיד כי הם תופחים
לתת התפחה שנית כ3/4 עד שעה
מברישים בביצה טרופה
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ20 דקות
זהירות מאפיית יתר
נהוג למרוח את הקרם הלבן על הסינבון איך שהם יוצאים מהתנור
אני חיכיתי שיצטננו מעט ואז עם כפית קישטתי כמה שיותר הרי זה משובח