שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 16 בפברואר 2019

ז'רקובי-תבשיל בשר בקר עם תפוחי אדמה מהמטבח הגאורגי



אם יש משהו שאני מאוד אוהבת זה לאסוף מתכונים מעדות שמעולם לא אכלתי , ולנסות במטבחי.
כל היה עם המתכון הזה- המתכון הזה  קרץ לי. נתקלתי במתכון שפורסם בקבוצת "מוגש באהבה מהמטבח הגאורגי, הקרדיט לרחלי דני בזוב", שישר הוצאתי דף ועט ורשמתי במחברת
תבשיל טעים מאוד של בשר ותפוחי אדמה, תבשיל שמתאים לימים קרים
שמו של התבשיל הוא ז'רקובי והבנתי שהוא ממנות הדגל המסורתי של העדה.
אז הכנתי כמובן השארתי את התבשיל יותר משעמיים והצבע שהוא קיבל ממש דומה לחמין, הילדים לקקו את הצלחות 




החומרים
--------
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות-רצוי להוריד שומן מיותר(אני השתמשתי בבשר פילה מדומה, אפשר שריר  או כל בשר שמתאים לתבשילים ארוכים) 
2 בצלים קצוצים באופן גס
6-7 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים גדולים
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מים

במתכון לא רשום שום, אבל הוספתי 4 שיני שום כתושות לתבשיל)

אופן ההכנה 

את הבשר החתוך יש להכניס לסיר עם מים ולבשל עד שהבשר מגיר קצף
להסיר את הקצף
להוציא את הבשר לשטוף אותם  ולייבש
בסיר רחב לשים מעט שמן ולטגן את נתחי הבשר אנחנו רוצים לסגור אותו מכל הכיוונים
מוסיפים לבשר את הבצל וממשיכים לטגן 
להוסיף את השום 

בנתיים בקערה אחרת להכניס את תפוחי האדמה ולתבל בתבלינים, יש לשים הרבה פלפל שחור זה נותן את הטעם לא לקמץ..
אני שמתי גם 2 כפות פפריקה מתוקה ומעט פפריקה  חריפה בגלל הילדים
לעסות את תפוחי האדמה בידיים 

להוסיף לסיר את תפוחי האדמה ולערבב מעט עם כף עץ
בקערה של תפוחי האדמה נשארו שם המון תבלינים למלא את הקערה במים רותחים ולשפוך על התבשיל עד כיסוי כל התבשיל
לבשל על אש גבוהה כ15 דקות
לאחר מכן להוריד לאש נמוכה ולבשל כשעתיים עד ריכוך הבשר(אני כמובן השארתי 4 שעות
ולהתענג מתבשיל טעים 



ארכיון הבלוג