שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 1 בינואר 2016

עוף בתנור הכי טעים שיש

יש לי המון מתכונים לעוף בתנור
עוף עם כוסברה
עוף בדבש
עוף בקולה של בישולה
עוף עם רוזמרין ולימון
עוף בתפוזים...ועוד ועוד 

אבל המשפחה שלי בחרה בעוף הזה-מבחינתם  זה העוף הכי טעים מכולם
ילדים מתים עליו...ובמיוחד בתפוחי האדמה הצהובים עם הרוטב, שחייב לנגב עם חלה טריה, 
אז קבלו מתכון מנצח





החומרים
--------
4-5 שוקיים/כרעיים או עוף שלם מחולק
5 תפוחי אדמה 
2 בצלים גדולים

לתבלינים
--------
פפריקה מתוקה חצי כפית
מעט פפריקה חריפה 
כורכום
אבקת מרק בטעם בצל
מלח
פלפל שחור

לחמם תנור ל200 מעלות 

נתחיל עם תפוחי האדמה -לחתוך לעיגולים לא דקים מדי 

לשים בקערה 3 כפות שמן , פפריקה, חצי כפית כורכום כף אבקת מרק בצל, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לערבב היטב למשחה חלקה
לשים את תפוחי האדמה ולעסות אותם היטב
לשים את כל התכולה בתבנית פיירקס שוב לעסות עד שכל תפוחי האדמה ספוגים ברוטב.

לחתוך את הבצלים  לעיגולים ולפזר מעל תפוחי האדמה

באותו קערה לשים שוב 2 כפות שמן פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה מעט חצי כף אבקת מרק בצל,חצי כפית כורכום ,מלח ופלפל שחור  לפי הטעם

לערבב היטב להכניס את חלקי העוף ולמרוח מכל הצדדים
לשים את העוף בתבנית 

בקערה שהיה  בה הרוטב למלא כוס מים לערבב , שכל שאריות הרוטב יתמזגו.
לשפוך בכל 4 פינות התבנית בזהירות ,רבע כוס מהמים-כל פינה רבע כוס מים

לכסות בנייר כסף את כל התבנית
להכניס לתנור שחומם מראש מתחילים עם 200 מעלות..אחרי חצי שעה מורידים ל180 ואופים כשעה ורבע . אני אופה בטורבו 
אחרי שעה ורבע בודקים את תפוחי האדמה -אם עדיין קשה להמשיך לאפות
עוד חצי שעה 

מסירים את נייר האלומינים
מעבירים לתוכנית גריל ונותנים השחמה של רבע שעה או יותר עד שהעוף משחים.






ארכיון הבלוג