שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 13 באפריל 2020

הפשטידה של ניצה לפסח



ניצה היא אחות של מילכה דודה שלי מקיבוץ  רעים
לפני 20 שנה אולי יותר נסעתי לקיבוץ רעים בעוטף עזה לעזור לניצה לשמור על בני הדודים שלי, כי דודיי נסעו לחו"ל
וניצה לימדה אותי להכין פשטידה טעימה לפסח



5 מצות
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
כוס גבינה צהובה מגורדת
מעט גבינה בולגרית מגורדת
לפורר את המצות לכסות במים
לשפוך את המים
לסחוט
לאחר כמה שניות להוסיף ביצים
פלפל ומלח( זהירות עם המלח בגלל הבולגרית
לא לשים את הגבינות 

שלב א
לחמם שמן על מחבת קטנה
לשפוך חצי מהכמות רק חצי
לחצי השני תוסיפו את הגבינות ותערבבו היטב
לשפוך את החצי השני על החצי הראשון
לכסות את המחבת עם מכסה
כשהצד למטה נהיה
להפוך את הפשטידה בזהירות על צלחת ולהחזיר  למחבת 
לטגן את הצד השני ללא מכסה


שניצל סבתא כשר לפסח

כשאופיר היה בן 5 חודשים עזבתי אותו עם כל הקושי ואת ארבל וליעד אצל סבתא אלגרה
הייתי חייבת לטוס עם בעלי לאמסטרדם ל5 ימים
זו היתה הזדמנות מהעבודה שלו ולא רציתי לפספס
ונהנתי מאוד
התנתקתי מהמחשבות
רק מה היה לי גודש כי הנקתי אותו(אל דאגה אלגרה למדה את אופיר לקחת בקבוק מה שאני לא הצלחתי), אין על חמותי מוכשרת בכל מה שנוגעת
וסבתא אלגרה הכינה לארבל וליעד שניצל סבתא
שניצל קמח מצה שהציפוי ביצים הפוך ממה שמכירים
למרות שלא היה פסח נשאר לה קמח מצה
והילדים עפו על השניצל הזה
מבחינתם זה שניצל יותר טעים מהשניצל הרגיל
מאז יש לי בבית מלא שקיות קמח מצה לכל השנה




ההכנה
צלחת קמח מצה..
צלחת שניה
ביצים עם פלפל ומלח ואבקת שום מעט
ואז לוקחים חזה עוף שמים עליו מעט פלפל שחור מעט מלח
טובלים בקמח מצה
ואז טובלים בביצים
מנערים עודפים
מטגנים טוב טוב משני הצדדים






עוגת רולדה וניל כשרה לפסח



עוגה אליפות קלילה טעימה וכשרה לפסח
אין בה קמח רק איסטנט פודינג בבסיס







6 ביצים גודל מדיום או 5 לארג 
5 כפות סוכר
1 כף מיץ תפוזים( מפשר חלב/מים)
1 חבילת איסטנט פודינג וניל
מקציפים ביצים עם הסוכר 4 עד 5 דקות למרקם מוסי
מוסיפים מיץ תפוזים
מקפלים את האיסטנט פודינג בהדרגה
משמנים נייר אפיה משומנת טוב בתבנית מרובעת (אני משתמשת  בתבנית המרובעת של התנור)
משטחים את הבלילה..לא עד הסוף על כל התבנית ממש לא , צריך שיהיה עובי
אופים בערך רבע שעה או עד שזה מוכן מזהיב
180 מעלות
כשזה מתקרר מוציאים בתנועת קיפול את הנייר
אני מרטיבה מגבת נקייה סוחטת ומניחה על הבסיס כשזה חם   כמה דקות ככה זה יהיה גמיש לגלגול
מכינים קרם
------------
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
כוס חלב
איסטנט פודינג וניל /שוקולד
למרוח לגלגל
לקשט בפתיתי שוקולד
אפשר תותים

אפשר להחליף את האיסטנט פודינג וניל לשוקולד

ארכיון הבלוג