שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 4 בפברואר 2016

גלילי מעמול תמרים

מי לא מכיר את עוגיות המעמול העגולות..העוגיות המזרחיות במילוי תמרים או אגוזים עם טעם של  מי ורדים
קבלו מעמול קצת שונה,גלילים ארוכים ודקים ממולאים בתמרים אמיתיים 
הבצק חמאתי  פריך וטעים...
עוגיות שממש נחטפות




החומרים
-------
2 וחצי כוסות  קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות..אני השתמשתי בחמאה החדשה של שופרסל
4 וחצי כפות מי ורדים(לא כדאי לותר זה מה שעושה את הטעם המיוחד , מי שמוותר לשים מים )
אבקת סוכר לפיזור

החומרים למלית
-------------
חצי קילו תמרים מיובשים שהוצאנו את החרצן ולשנו לעיסה אחת


ההכנה
------
לשים במעבד מזון את הקמח והחמאה ולעבד בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את מי הורדים...מי שמחליט לוותר לשים במקום זה מים
לעבד מעט עד שמקבלים כדור בצק רך 
להניח בצד

הכנת המלית
-----------
לוקחים חתיכות מעיסת התמר ולגלגל בידיים לנחש ארוך ודק כמו סיגריה, להניח בצד

לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות

לקמח משטח עבודה לרדד את הבצק ולחתוך מלבנים באורך 25 ס"מ ברוחב 5 וחצי ס"מ והעובי צריך להיות 4 מ"מ
להניח גליל תמרים אחד לאורך הבצק בצד הקרוב לגוף ולגלגל לרולדה הדוקה ולהדק חזק לסגירה
בסכין חד לחתוך לרצועות. להניח בתבנית ששמנו נייר אפיה








לאפות בערך 10-15 דקות לא יותר, פני העוגיות חייבות להיות צבע בהיר מאוד ובתחתית צבע זהוב-בהיר
העוגיות חייבות להשאר בהירות מאוד מבלי להזהיב
לצנן בערך 15 דקות
לאחר הצינון לבזוק אבקת סוכר מעל בנדיבות


חפשו אותי בפייסבוק

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

ארכיון הבלוג