שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 1 במאי 2017

פיתה עירקית


הכל התחיל שפתחנו שולחן במסעדה מזרחית מוכרת
שמו לנו 10 סוגי סלטים
חומוס עם שמן זית
כדורי פלאפל
ועד שהגיעו השיפודים שהזמנו
הונחו לאחר כבוד 3 פיתות עירקיות גדולות במרכז השולחן
או איך שהילדים אומרים לאפות
התחלנו לבצוע חתיכה ועוד חתיכה וזה היה כל כך טעים
עד שהגיעו השיפודים שבענו 
הילדים אמרו אימא את חייבת להכין לנו את הפיתות הטעימות האלה
ולאחר מסע שוטטות ברשת מצאתי מתכון
שיפרתי אותו במעט והרי לכם פיתות מדהימות
וביום העצמאות זה מאסט



החומרים
--------
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית(שמרית טריים)
כפית דבש או סילאן
3 כפות שמן
רבע כוס סודה לשתיה-לא האבקה אלא מי סודה(למי שאין בבית ניתן לוותר , פשוט להוסיף עוד רבע כוס מים
כוס ורבע מים פושרים


חצי כף שטוחה מלח


אני משתמשת בסיר גריל לפיתות 
אבל ניתן לעשות את הפיתות על מחבת הפוכה גדולה שחוממה היטב
או אפילו בתנור




להכניס את הקמח לקערת המיקסר
לעשות בור באמצע להוסיףאת השמרים ומעט מים פושרים

לתת לתסוס 
לאחר 5 דקות להוסיף את מי הסודה, את השמן בצד ואת המלח
זהירות שהמלח לא יגע בשמרים
להפעיל מיקסר ולאט לאט לשפוך את המים עד שמתקבל בצק נוח ומעט דביק
לתת להתפחה 40 דקות

לאחר 40 דקות להכין כדורים לפי הגודל המתאים לכם
אני אוהבת פיתות קטנות..
לתת להתפחה עוד 10 דקות
לקמח משטח עבודה
לרדד כל כדור על השולחן לעיגול
הרידוד תלוי בכם
רוצים פיתה דקה ומעט קריספית תרדדו דק
רוצים פיתה עבה עם "בשר" שתוכלו לגלגל את השיפודים רדדו בינוני
העיגול לא ממש ישאר בצורתו כי אנחנו צריכים להרים אותו לסיר

עכשיו 
בהתחלה נשים את הבצק על מכסה של הסיר גריל
לא להכניס מיד לתוך הסיר
לאחר כמה שניות שמתחיל להתקשה
נעביר לתוך הסיר
הכל צריך להיות במהירות


שלב ראשון להעביר למכסה למעלה
לא משנה שהעיגול מאבד מעט מצורתו




שלב שני להכניס לתוך הסיר

הכנסנו לסיר הגריל זה יתחיל להתנפח ואז להפוך צד
להוציא 
ככה לעשות עם כל הבצק



ארכיון הבלוג