שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 6 באוקטובר 2018

הואיבוס חמינדוס



בילדותי , תמיד היה לנו לצד הבוריקיטאס ביצים קשות אבל לא ביצים רגילות אלא חמינדוס, ביצים קשות טעימות חומוס בצבע מדהים והטעם שאי אפשר לתאר
היינו רבים על הביצה ..טוב נו ככה זה בכל המשפחות
לימים שכבר אני אימא , אני רואה ש6 ביצים שאני מכינה לא מספיק
הם זוללים את הביצים כמו גרעינים, לכן מציעה תכינו 10, הם נגמרים במהירות 

והם אפילו לא דומים בצבע כשעושים את הביצים בחמין או בגחנון..רק בשיטה הזו.
כמעט בכל שבת תמצאו אצלי חמינדוס
לפעמים מכינה בשישי ובשבת הם כבר מוכנים
אבל אני מעדיפה להכין בשיטה הקצרה והמהירה, ולא כל הלילה
את השיטה למדתי מדניאלה שמי ז"ל  לדניאלה היה תור בעתון לפני המון שנים שנקרא בישול בצ'יק צ'ק ושם גיליתי מתכונים מהירים, סיפורים מצחיקים

יהי זכרה ברוך







החומרים
10 ביצים
1 כוס מים
הרבה הרבה קליפות בצל יבש
מלח
פלפל
2 כפות שמן
סיר גדול וישן

קודם כל שמים בסיר גדול את הביצים, מכסים אותם במים ומוסיפים עוד כוס מים
כעת הולכים למגירת הבצל ולוקחים משם את כל הקליפות הבצל היבש שנושרות ותקלפו עוד קליפות מהבצלים
שמים את הקליפות בתוך סיר עם הביצים והמים
מוסיפים מלח, פלפל שחור מעט ושתי כפות שמן
מגסים את הסיר
מחכים לרתיחה
אחרי שעה בערך עושים סדקים בביצים.אל דאגה הם כבר קשות
להשאיר את הסיר על אש קטנה מאוד ארבע שעות ממליצה יותר לצבע משגע
אני מעבירה לתנור את הסיר עם המים והקליפות
טעם מושלם
נסו להכין מהביצים האלב סלט ביצים עם מיונז..להיט ללקק את האצבעות 




ארכיון הבלוג