שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 15 בפברואר 2017

בקלאווה ביתית בלי הרבה יסורי מצפון


כשחושבים על בקלאווה טעימה ועשירה מדמיינים מאפה שעשוי מעלי פילו שנמרח בנדיבות בחמאה או בשמן
והמלית עשויה מתערובת של אגוזי מלך שקדים ולפעמים גם פיסטוקים
ומעל זה יוצקים סירופ מתוק ...נשמע יאמי נכון?
אבל למי יש כוח להתעסק עם עלי פילו להבריש אותם טוב טוב בחמאה ולהזהר שלא יקרע..וכמה קלוריות... 

אז אם חשקה נפשכם בבקלאווה טעימה מאוד וקלה להכנה
בקלאווה שהכנתי מבצק עלים מופחת  שומן אבל הטעם מושלם..
ולאכול בלי יסורי מצפון זה המתכון
את המתכון הזה למדתי מדודתי אסתריה 




1 חבילה בצק עלים -אני השתמשתי בבצק העלים החדש מופחת שומן של מעדנות
הבצק הזה מופחת שומן מכיל 1/3 פחות מכמותהשומן וכ20% פחות קלוריות
מבצק עלים רגיל

למלית
-----
350 גרם תערובת של שקדים קלויים , בוטנים,אגוזי מלך ופיסטוקים קצוצים גס
חצי כוס סוכר
כפית וחצי קינמון

לסירופ
------
1 ורבע כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי  לימון 

ההכנה
------
מחממים את התנור ל180 מעלות, לא בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית
אני שמתי נייר אפיה 

המלית
------
שמים במעבד מזון את כל התערובת ומעבדים בהפסקות עד שנוצרים פירורים
גסים
מוסיפים את הסוכר והקינמון
מערבבים היטב

מחלקים את חבילת הבצק ל 3 קבוצות שוות
כל קבוצה לחלק לחצי כלומר עם הסכין באמצע
צריך שהמהחתיכה יהיו 2 מלבנים
ככה לעשות עם כל הבצק

לוקחים מלבן ומפזרים בשוליים מתערובת האגוזים, כמות יפה
מתחילים לגלגל לרולדה צפופה והדוקה עד שנהיה גליל
להניח בתבנית
ככה לעשות עם  שאר המלבנים
לסמן בסכין סימונים בבצק בכדי שאחר כך יהיה קל לחתוך





לשים בנייר אפיה ולאפות עד שמזהיב ועלי הבצק מקבלים צבע
חום זהוב

מבשלים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן עד שהסוכר נמס

מוציאים את הבקלאווה 
חותכים בזהירות לעוגיות לפי הסימונים
ויוצקים מיד את הסירופ 







ארכיון הבלוג