שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 12 באפריל 2020

עוגת מצות נוסטלגית



עזבו אתכם מעוגת שוקולד ועוגות תפוזים לפסח
העןגה בה הידיעה לפסח זן עוגת מצות
בטוח אכלתם בילדות
עוגה נוסטלגית
וטעימה
נכנסה עכשיו למקרר
נפרוס אותה יפה
עוגה ללא אפייה





ההכנה
300 גרם שוקולד מריר( אני השתמשתי ב200 גרם)
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
שמנת מתוקה
להמיס במיקרוגל
עכשיו אפשר להשאיר ככה את הקרם
או לעשות כמוני לקרר במקרר ולהקציף למוס
להכין צלחת רחבה עם מיץ תפוזים
אן יין אדןם מתוק
או נס קפה עם חלב
לקחת מצה לתבול כמה פעמים בנוזל
ולהניח בתבנית
למרוח 2 או 3 כפות מהקרם/מוס
שוב לקחת מצה לתבול המשקה ולהניח יפה מעל הקרם
ככה לעשות 4 שכבות
לקשט בקוקוס
שברי אגוזים
שוקולד מגורד
סוכריות m&m
וכל מה שעולה על דעתכם
להכניס לקירור חובה
עד להתייצבות
לחתוך לריבועים קטנים ולהתענג



פסטלים של פסח מתפוחי אדמה

את חייבת לטעום פסטל אמרה  לי ג'קלין  השכנה המרוקאית , שגרתי בחולון, ברחוב שנקר בשכירות זה היה לפני המון שנים..מי סופר
אמאלה כמה זה היה טעים
פסטל למי שלא יודע זה מהקלסיקות  של ארוחות החג על שולחנמות יהודי מרוקו
המתכון קל וטעים עדיף לאכול בטמפרטורת החדר או לחמם לפני הארוחה
הכמות ל13 פסטלים





6 תפוחי אדמה גדולים
שמן לטיגון
1 בצל גדול קצוץ
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור (אני שמתי תערובת פלפל שחור  מיוחד עם לימון, שנתן טעם חמוץ חריף  של "נפטון")
1/4 כפית כורכום
1 כוס קמח מצה


מחממים תנור לחום של 250 מעלות
אופים את תפוחי האדמה על קליפתם במשך שעה עד שבנעיצת מזלג מוודאים שהם רכים
בנתיים מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמתחיל להזהיב
מצננים את תפוחי האדמה קולפים ומגרדים בפומפיה גסה
מוסיפים לתפוחי האדמה את הכוסברה הקצוצה , הבצל המטוגן, מלח, פלפל וכורכום ומערבבים היטב
צרים כדורים מעט גדולים יותר מכדור פינג פונג
משטחים מעט את הכדורים לצורת לביבות  העובי צריך 1.5 ס"מ
שמים את הקמח המצה בצלחת ומחממים במחבת נקייה שמן בגובה של כ2 ס"מ
טובלים את הפסטלים בקמח מצה כדי שיצופו מכל צד
מכניסים לשמן החם ומקפיצים על מרווח של כ2 ס"מ בין הפסטלים כאשר הם מזהיבים
הופכים אותם ומטגנים את הצד האחר
מוציאים לצלחת עם נייר סופג 

לפעמים אני טובלת אותם בביצה ואז קמח מצה 

תכינו תזללו תהנו

זה התבלין שקיבלתי לסקירה של "נפטון"
לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה למגוון מנות – החל בבשרים, עופות ודגים, וכלה בתוספות וסלטים.





ארכיון הבלוג