שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 1 במרץ 2016

נשיקות מרנג בטעם וניל תות של אחוה ומתכון למקפא של נשיקות שקדים ןקרמל



לפני שנים אכלתי את עוגת הגלידה הזו ומאז  בכל אירוע חגיגי אני מכינה אותה
השבוע הוזמנתי למסיבת הפתעה  לחברה והייתי חייבת להכין משהו טעים
לא היה לי זמן להכין נשיקות..נשיקות לוקח בערך 3 שעות 
אז הוצאתי את קצפיות מרנג של אחווה.. וזה פתר לי את הבעיה

יש לציין שהעוגה חוסלה באותו ערב...מזל שהספקתי לצלם בבית תמונה 




הקצפיות כל כך טעימות ללא שומן וכ15 קלוריות בלבד ליחידה
ממש פינוק לילדים וגם לנו המבוגרים
בחפיסה יש 180 גרם של נשיקות בטעם וניל ותות








בכלל ממליצה לכם על מוצרי אחוה שהמוביל זה הטחינה המעולה שלהם
יש להם מוצרים מעולים עוגות ,עוגיות רוגלך, עוגיות ממולאות עוגות מאפין
וכמובן החלבה 




החומרים
---------
180 גרם נשיקות ,אני השתמשתי באריזה של אחוה בטעם תות ווניל

למיקפא

חצי ליטר שמנת מתוקה
1 חלמון
1שקית סוכר וניל(למי שאוהב מתוק מאוד  יוכל להוסיף 2 כפות סוכר)
1 כפית שטוחה נס קפה

לקישוט
-------
6-5 כפות סוכר
100 גרם שקדים קלופים


מפוררים את הנשיקות על מנת שלא יהיו גושים גדולים מדי, בגלל שהנשיקות של אחוה קטנות אז לא היה לי צורך לשבור אותם
מסדרים בתחתית תבנית מידה 26 

במיקסר מקציפים שמנת, חלמון, סוכר וניל, ואבקת נס קפה עד שנוצר קרם

יוצקים את הקרם על הנשיקות ומעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות 

בסיר קטן מבשלים את הסוכר לקבלת קרמל מוסיפים את השקדים מערבבים יחד דקה ומורידים מהאש


בעזרת כף מטפטפים את הקרמל ומפזרים את השקדים בעדינות..תראו שהם לא שוקעים בקרם

ומתענגים על כל ביס



ארכיון הבלוג