שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 3 באוקטובר 2017

עוגת שמרים פרווה-שוקולד השחר, חלוה ואגוזים


עוגות שמרים זה הדבר
אני יכולה לאכול לבד חצי תבנית..נשבעת!
במיוחד שהמילוי זה שוקולד השחר-חלבה-ואגוזי מלך
וברוב המתכונים הבצק הוא חלבי, חמאה חלב,
אז קבלו מתכון מהמם  לבצק פרווה..לא אין בו מרגרינה רק שמן
והוא לא נופל בטעמו מעוגת שמרים חלבית
ואם אחרי האפיה תקפיאו אותו מכוסה בניילון נצמד
למחרת תחכה לכם עוגה טריה וטעימה
במחבת הדהויה רשום המתכון של שרה...
אין לי מושג מי זאת שרה..אבל המתכון שלה מככב אצלנו כבר המון שנים





החומרים
--------
חצי קילו קמח-(3 וחצי כוסות קמח+כף)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
שליש כוס+2 כפות נוספות  שמן
רבע כוס+2 כפות נוספות  סוכר
3 ביצים גודל מדיום
3/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
2 סוכר וניל

ביצה טרופה להברשה

למלית:
שוקולד שחר פרווה
חלבה-אני השתמשתי בחלבה של אחווה
שוקולד מריר פרווה מגורר גס
אגוזי מלך שבורים גס

ההכנה
--------
להכניס את הקמח למיקסר לעשות בור
לשים בתוך הבור את השמרים והסוכר
לשים מעט מים פושרים
לחכות לתסיסה של כמה דקות
לאחר מכן לשים בצד שמן, ביצים, מלח וסוכר וניל
להפעיל מיקסר כ10 דקות
לשפוך את המים לאט לאט
הבצק יוצא מאוד דביק וזה בסדר
להוסיף עוד רבע כוס קמח ולהמשיך לערבל
להוציא את הבצק עם ידיים מקומחות וללוש עד שהבצק יוצא נוח 
לעביר לקערה מקומחת לכסות ולהתפיח שעה
אחרי שעה לחלק ל2 חלקים
לרדד כל בצק לעלה עגול
למרוח ממרח שוקולד השחר
לפזר פירורי חלבה
לפזר פירורי שוקולד מריר
ולפזר אגוזים
לגלגל לרולדה אדוקה
לחצות כל רולדה לשני חלקים ולעשות בורג
להניח בתבנית שיש בה נייר אפיה 
ככה לעשות עם העוגה השניה
להתפיח עוד שעה
לחמם תנור ל175 מעלות
להבריש את העוגות התפוחות
 בביצה טרופה אני פיזרתי גם שומשום מעט
לאפות 25 דקות או עד שמשחים

בנתיים להכין סירופ שעשוי ממים וסוכר
עד שרותח
לזגג

קיבלתי להתנסות מחברת אחוה חטיפי חלוה באריזות 50 גרם בטעמים וניל 
ושוקו וניל
החטיפים מכילים 50% טחינה גולמית דלת נתרן 
וימכרו ברשתות המזון במחיר של 1-1.5 שקלים ליחידה








לאחר שתפח מברישים בביצה ושומשום

י













קיבלתי להתנסות מחברת אחוה חטיפי חלוה באריזות 50 גרם בטעמים וניל 
ושוקו וניל
החטיפים מכילים 50% טחינה גולמית דלת נתרן 
וימכרו ברשתות המזון במחיר של 1-1.5 שקלים ליחידה
יש לציין שהאריזה נוחה והמחיר שווה לכל נפש
והטעם מדהים
מעולה לשים לילדים לבית הספר




ארכיון הבלוג