שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 11 בנובמבר 2017

קציצות עם תפוחי אדמה בנוסח מזרחי


קציצות זה אוכל מנחם
לא משנה מה תשים בבשר הטחון,כל תבלין ועשבי תיבול שתשימו יצרו ארוחה נפלאה
הפעם בתבשיל הזה הקציצות מתבשלות עם תפוחי אדמה וזה נותן  ארוחה טעימה בסיר אחד






החומרים לקציצות
------------------
500 גרם בשר בקר טחון
בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
 פטרוזילה קצוצה
 כוסברה קצוצה
תפוח אדמה מגורד דק...(ניתן להחליף את תפוח האדמה ב2 פרוסות לחם שנטבלו במים ונסחטו)

לתבשיל:
---------
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
4 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
פלפל חריף קצוץ דק

תבלינים לקציצות
------------------
אתם יכולים לתבל איך שאתם אוהבים ורגילים
חוואייג,קינמון,בהרט, ראס אל חנות,
זה התיבול שלי לקציצות

1/2 כף כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית חוואייג'


מעט קינמון
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
------
בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
4 שיני שום
רסק עגבניות  קטן
פפריקה לפי הטעם
1/2 כפית תבלין חוואייג'
כף אבקת מרק 
פלפל שחור 
מלח
ניתן ורצוי לפזר גם פטרוזיליה קצוצה

ההכנה
-----
לערבב את כל התבלינים עם הבשר הטחון 
לקרר חצי שעה לפחות להוציא לעשות קציצות ולהניח בצד

בסיר רחב לטגן  בצל עד שמתרכך להוסיף את השום
להוסיף את רסק העגבניות ואת קוביות העגבניה
להוסיף את קוביות פלפל חריף שקצצנו דק
להוסיף את התבלינים לערבב היטב
להוסיף מים לא הרבה אנחנו לא רוצים מרק כמה ? בערך 2 כוסות מים
להביא לרתיחה
שרותח להוסיף אץ פלחי התפוחי האדמה לבשל 20 דקות
עכשיו מוסיפים את הקציצות להוסיף עוד מים רותחים 
אפשר להוסיף פטרוזיליה או כוסברה לתבשיל 
לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך
לטעום לבדוק טעמים 









ארכיון הבלוג