שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 9 במאי 2019

טיפים ומתכונים למנגל מושלם

אז כמו רוב הישראלים ,ביום העצמאות הגענו לפארק מוקדם לתפוס מקום שבו נפרוס את המחצלת ונעמיד את המנגל
הבאנו המון בשרים, היו שם כנפיים, אנטריקוט, כבד עוף, שיפודי פרגיות ,שיפודי כבש ונקניקיות לילדים
אין מה לעשות ילדים אוהבים נקניקיות וגם אנחנו 
ואם כבר אז של יחיעם

קבלו כמה טיפים  למנגל מושלם

*מנגל טוב מתחיל בבשר טוב, תקנו רק בשר טרי
*הבשר צריך להיות בטמפרטורת החדר, רק אז הוא יפגוש את המנגל, אז  לא קפוא ולא קר , שעה לפני הצליה להוציא מהמקרר
*לא להשתמש בחומרים נוזליים דליקים  הכי טוב לשים מעט שמן על הגחלים ואז להדליק
*רצוי לזרוק לגחלים רוזמרין כך הגחלים מקבלים את ניחוח התבלין
*יש להניח את הבשר רק לאחר שכבר אין להבות והפחמים הפכו לגחלים לבנות ולוחשות, קרבו את היד מעל הרשת אם יש חום שאי אפשר להשאיר את היד זה הזמן להניח את הבשר
*שפריצר עם מים חייב שיהיה לידכם, אם יש התפרצות של אש שפריץ אחד ומכבים
*להחזיק מזלג עם בצל משומן  לניקוי הרשת ולשימון
*סדר הצלחה לפי רמות השומן מתחילים עם הבשר הרזה ומסיימים עם החלקים השמנים, אחרת השומן של הבשר נוזל לגחלים מבעיר אותם והבשר מקבל פיח
הסדר הכי טוב
נקניקיות
 פרגיות או חזה עוף
קבב
כנפי עוף
אנטריקוט /כבש




מתכון לקבב מזרחי
-----------------
800 גרם בשר טחון פעמים אני משתמשת בבשר שמן נתח פלדה
1 כוס פטרוזילה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כפית פלפל אנגלי
מעט קינמון
מלח ופלפל שחור 

לערבב היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה
לצור קציצות עגולות 
לצלות על גרים פחמים במשך 2-3 דקות מכל צד

מרינדה לכנפים- 
---------------
שום, פפריקה, שמן מעט כורכום, דבש ורוטב סויה 

תיבול לפרגיות
----------------
 מערבבים מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, רבע כוס שמן זית, רבע כוס מיץ לימון




לילדים איך לא הכנו נקניקיות, של "יחיעם" , ללא חומרים משמרים כלל ונפלאות לצלייה על האש
הנקניקיות איכותיות, עסיסיות וטעימות ללא גלוטן ללא תוספת מונסודיום
בסדרה  יש נקניקיות עוף ונקניקיות חריפות 
קבנוס פפרוני וקלאסי
ונקניקיות הפרימיום "קנאקרס " מבוססות על מתכון ייחודי של יחיעם, בעלות רמת חלבון גבוהה אשר מעניקה להן מרקם בשרי, מיוצרות מבשר הודו ובקר
יש לצלות אותם על אש נמוכה לא לשרוף























ארכיון הבלוג