שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 29 באפריל 2020

הקבב של המסעדות המזרחיות

שנים אני מחפשת את הסוד מה שמים כדי שיצא קבב עסיסי עם הטעם המושלם כמו במסעדות ערביות..שנים
ואני נודניקית לא מרפה נכנסת לשפים שואלת ממ קרציה
ובסוף ניצחתי הם גילו לי


קבלו מתכון מדהים וטעים מתכון אליפות

500 גרם בשר טחון שמורכב מבשר נתח פלדה +צלעות(פלדה זה נתח שומני מס' 17) אפשר לשלב מעט בשר צוואר טחון גם

שומן כבש. לא לוותר
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
חצי כוס מי סודה לשתיה חשוב מאוד אם אין אז חצי כפית אבקת סודה לשתיה

מעט קינמון לא לוותר זה הסוד שלהם מי שבכל זאת מוותר אל דאגה יצא טעים
פלפל שחור או לבן
מלח


ההכנה

שלב ראשון
-------------
לשים את הבשר הטחון בקערה
ולגרד בפומפיה את השומן הכבש (הליה) לגרד לא לחתוך




שלב שני
----------
להוסיף את הפטרוזיליה, הבצל, התבלינים, מי הסודה לשתיה 


עכשיו שלב הערבוב
---------------------
לא ללוש ממש לא
לישה עושה קבב דחוס
הכי טוב לערבב עם 2 הידיים כדי לשחרר חלבון של הבשר



אחרי שערבבנו לשים במקרר עדיף כמה שעות עד שעושים את המנגל

להכין כדורים עיגולים או קבב פחוס אפשר לשים על שיפוד
הכי טעים על מנגל פחמים
גם יוצא נפלא על מנגל חשמלי
ואפילו בתנור







ארכיון הבלוג