שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 23 באוקטובר 2024

תפוחי אדמה מעוכים

 זהירות התוספת הזו כל כך טעימה שהיא מתחסלת מיד עוד מהתבנית

תפוחי אדמה קריספיים בחוץ

רכים בפנים

תשתמשו בתפוחי אדמה קטנים


קילו תפוחי אדמה קטנים לא לקלף את הקליפה

אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים לחצות לחצי אך עדיף קטנים ככה נמעכים מהר.

4 כפות שמן זית

2 כפיות שום כתוש

מלח

פלפל שחור


טימין/רוזמרין


לבשל את תפוחי האדמה במים 

עד שסכין ננעץ

לא לבשל אותם רכים מדי

לסנן מהמים 

לייבש בנייר סופג

לשים בתבנית על נייר אפייה

ועם התחתית של כוס זכוכית למעוך אותם אבל לא ממש שטוח


בנתיים להכין בלילה

4 כפות שמן זית

שום כתוש

מלח פלפל שחור

טימין/רוזמרין

להבריש עם מברשת את כל תפוחי האדמה ברוטב

מה שנשאר לשפוך מעל

לפזר מעט מלח גס למעלה

200 מעלות

בערך חצי שעה או עד שמשחים




שטרודל אגסים ואגוזי פקאן

 

עוגה מטריפה לחג

שטרודל אגסים ואגוזי פקאן

טעימה והכי חשוב קלה

זו העוגה שתככב אצלי בכל  חג

היא מתחסלת בקלות


שטרודל פילו אגסים ואגוזים..

4 עלי פילו 

4 אגסים קלופים וחתוכים

 לקוביות לא ממש קטנות..לשים על הקוביות מעט לימון

לערבב את האגסים 

. עם חצי כפית קינמון ורבע כוס סוכר


שמן או חמאה מומסת

פירורי עוגיות

אגוזי פקאן או אגוזי מלך


לקחת נייר אפייה

לשים עלה אחד של פילו

למרוח שמן או חמאה מומסת

לפזר מעט פירורי עוגיות

לשים מעל ולהדק עוד עלה פילו

שוב למרוח חמאה או שמן 

לפזר שוב פירורי עוגיות

ככה לעשות עם עוד עלה

בעלה הרביעי לא למרוח שמן ולא פירורי עוגיות..לשים אותו צמוד לעלה השלישי לשים בחלק הצמוד אלינו אבל לא בשוליים ..מעל השוליים את האגסים עם האגןזים

לפזר עליהם פירורי עוגיות




להתחיל לגלגל לרולדה הדוקה

להניח את הרולדה שהצד של הסגר כלפי מטה

להבריש את הרולדה בשמן

להכניס לתנןר שחומם מראש

180 מעלות כ25 דקות או עד שמזהיב


לצנן ולפזר אבקת סוכר

ארכיון הבלוג