שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 21 בספטמבר 2015

עוגיות טחינה ושוקולד ב5 מרכיבים-פרווה


עוגיות חול מתפוררות ככה הילדים שלי קוראים לעוגיות האלה
בטעם חלבה שוקולד...
המקור: מתכון של ליהיא לפיד
ואני שידרגתי אותם בחתיכות שוקולד 




החומרים:
---------
3 כוסות קמח רגיל
כוס סוכר (אני משתמשת בחום אבל אפשר סוכר רגיל
כוס טחינה גולמית(אני השתמשתי של אחווה משומשום מלא
3/4 כוס שמן  
שוקולד מריר שחתכנו לחתיכות קטנות וגסות


לערבב את כל החומרים היטב ,שלא ישארו גושי קמח או טחינה
אני לשה הכל בידיים , הבצק צריך להיות רך ונוח למגע

ליצור כדורים
לשים בכל כדור חתיכות שוקולד
לאפות ב175 מעלות, תנור שחומם מראש  לא יותר מ15 דקות
להוציא את התבנית..לתת לזה  להתקרר 
 לא לגעת בעוגיות אחרת יתפרקו

ניתן לפזר אבקת סוכר...









כמה מילים על הטחינה של "אחווה"
זו אחת הטחינות הגולמיות שאני אוהבת
היא עשויה משומשום מלא  וטהור 
כבר שתפתחו את הקופסא ותסתכלו על הצבע תבינו כמה הטחינה איכותית
ללא מלח וללא חומרים משמרים

עוגיות חמאה במלית ריבה


עוגיות מדהימות , נימוחות וטעימות
לראשונה מצאתי אותו בעיתון לאישה ומאז לא מחליפה אותם..
מצויין לסיום צום יום הכיפורים 





לבצק
-----
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם שקדים קלופים וטחונים(אפשר לקנות מוכן, אפשר לטחון )
3/4 כוס אבקת סוכר(100 גרם)
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל

למלית: ריבת תות או פטל

לזרייה: אבקת סוכר

ההכנה
------
שמים את החמאה, השקדים, אבקת הסוכר והביצים במערבל ומערבלים עד שהבלילה נראת כמו  ביצה מקושקשת.
(בערך 2 דקות במהירות בינונית)

מוסיפים את הקמח, המלח ותמצית הוניל וממשיכים לערבל כדקה, עד שנוצר בצק רך(לא לעבד את הבצק יתר על המידה אחרת הפריכות יפגם)
מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים או במקפיא כשעה
חובה לעשות שלב זה  ולא לדלג. הקירור חובה, אחרת העוגיות לא יצליחו

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה מרובע
קורצים 50 עיגולים. אפשר לעשות עיגולים או בעזרת חותכן כוכבים או כל צורה שתרצו
למחצית מהעיגולים קורצים עיגול באמצע קטן בקוטר 2 ס"מ

כאשר מסיימים לקרוץ מהבצק עיגולים מעבירים אותם למקרר, ככה כל פעם עד שמסיימים עם כל הבצק

מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפיה

מניחים את העיגולים בתבניות במרווחים של 2 ס"מ ומעבירים למקפיא ל10 דקות לפחות ,(עדיף שעה)
אם התבנית לא נכנסת למקפיא אז לשים אותם בכלי אטום ולמקפיא

מעבירים את התבנית ישירות לתנור

ואופים 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות במקצת
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר

מחממים את הריבה כחצי דקה עד שהיא חמימה ורכה

מברישים את העיגולים השלמים בריבה ומניחים את העיגולים המחוררים כל
 אחד מהם על עוגייה שמרחנו בריבה, כמו סנדויץ
מפזרים אבקת סוכר 


מעוניינים בעוד מתכונים שווים
הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

ארכיון הבלוג