עוגה חגיגית , במיוחד לקינוח בפסח
בעיקרון היא אמורה להיות עם קרם קפה אבל אצלי לא אוהבים את הטעם
הבסיס שלה אגוזים עשיר
עוגה קלה וקוצרת מחמאות
המרכיבים
--------
תבנית בקוטר 24 ס"מ
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס אגוזי מלך , עדיף קלוי
150 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
1/2 כוס סוכר
3 ביצים מופרדות
לקרם הוניל
-----------
חבילה קרם איסטנט פודינג וניל-אני השתמשתי של עלית כי הטעם שם ונילי
שמנת מתוקה
כוס חלב
למי שרוצה קרם קפה
--------------------
חבילת קרם איסטנט וניל
שמנת מתוקה
כפית גדושה קפה נמס
מעט מים חמים
כוס חלב
להמיס את הנס קפה במעט מים חמים ולהוסיף חלב קר סה"כ כמות של כוס
ההכנה
-------
לחמם תנור לחום בינוני -נמוך 150 מעלות. לשמן את התבנית
לחתוך את השוקולד לקוביות ולרסק אותם עם האגוזים כ2 דקות במעבד מזון
לשים את החמאה ו3/4 מכמות הסוכר בקערת המערבל ולהקציף כ2 דקות
להוסיף חלמונים ואת תערובת האגוזים הקצוצים ולערבב עד שכל המרכיבים מתאחדים
לשים את החלבונים בקערה נפרדת ולהקציף במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב
להוסיף את שארית הסוכר ולהקציף מעט
לאחד את הקצף בתנועות קיפול עם הבלילה עד שנוצר מרקם אחיד
להעביר לתבנית ולאפות עד שקיסם ננעץ המרכז ויוצא יבש או בערך 40 דקות
לצנן
להקציף את חומרי הקרם עד למרקם של קרם אחיד
לצקת את הקרם על הבסיס האפוי
לאחסן במקרר