שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 9 במאי 2020

פאד פתאי



שקיבלתי השבוע להתנסות ב-2  מוצרים חדשים קפואים של "תבואות " ג'ינג'ר כתוש אורגני ופלפל צ'ילי כתוש אורגני
ידעתי שאני הולכת לעשות את המנה הקלאסית פאד פתאי
מנה שהבן שלי יכול לזלול סיר שלם

מדובר על איטריות אורז מוקפצות עם כרוב וגזר ונבטים לפעמים מוסיפים טופו או חזה עוף
את המתכון מצאתי לפני 5 שנים  במאקו ומאז לא מחליפה

הכנתי והבעל צלחת מזל שהוא מבין בצלחות(עבד במסעדה ) כך שהמנה יצאה מגרה מאוד וטעימה מאוד




החומרים ל2 עד 3 מנות

150 גרם אטריות אורז רחובות 
2-3 כפות שמן רגיל
1 גזר חתוך לגפרורים
1/3 כרוב חתוך לרצועות
חתיכת ג'ינגר קצוץ דק אני השתמשתי בכפית מהממרח שקיבלתי של תבואות
1 ביצה טרופה
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
חופן נבטים סיניים 


לרוטב:
------
1 כפית גדושה חמאת בוטנים
2 כפות רטב סויה
כף סילאן או סוכר חום
כף חומץ תפוחים או חומץ בן יין 
5 כפות מים
מעט צ'ילי חריף אני השתמשתי במעט מהממרח הצילי של תבואות

להגשה
-------
גבעולי כוסברה
בוטנים קצוצים
נבטים
בצל ירוק
רצוי  גם חצי לימון לשים בצלחת


משרים את איטריות האורז בהרבה מים כ45 דקות עד שהן רכות 
מסננים מהמים
מכינים רוטב שמים את כל המצרכים בסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה ממשיכים לערבב 
צריך להיות צבע שוקולד בהיר בערך 3 דקות ולהוריד מהגז

מחממים מחבת מעל להבה הכי גדולה עם השמן
מוסיפים את חזה העוף שחתכנו לרצועות ומטגנים כמה דקות עד שהחזה מבושל. 
מוסיפים את הכרוב אפשר כרוב סיני,  מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים 
מקפיצים דקה עד שהכרוב מתחיל להיות רך
אם עושים עם טופו אז שלב הטופו נכנס  אחרי הכרוב 

מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את כל התכולה של המחבת לצד השני ובצד הריק  מוסיפים מעט שמן ויוצקים את הביצה
הטרופה
מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין
ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת

מוסיפים את האטריות האורז שסיננו ומקפיצים הכל ביחד כ20 שניות
מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב ומבשלים חצי דקה
אם סמיך להוסיף מעט מים או רוטב סויה מה שתחליטו
מוסיפים את הבצל הירוק

מקשטים בבוטנים שבורים קלויים , כוסברה, נבטים ומגישים 
נהוג להגיש עם רוטב דגים אצלי זה לא יהיה



קצת על הממרחים
-------------------

איך להעשיר את האוכל כשנמצאים בבית? חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרה אורגנית חדשה ומובחרת של ירקות תיבול טריים וכתושים: ג'ינג'ר, שום ופלפל צ'ילי. הירקות הכתושים והמשובחים ישדרגו מיד כל מאכל – החל משלב ההכנה וכלה בשלב ההגשה: פסטה, עוף, דגים, בשר, ירקות, נודלס, טוסט, חביתה, פשטידה, גבינה מתובלת, פיצה ועוד. בתיאבון! 
סדרת הכתושים מיוצרת מגידולים אורגניים – ללא חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. הסדרה מוצעת במיכלים שקופים מפלסטיק קשיח, עם פתח הברגה רחב, לזמינות ושימוש נוחים. עד הפתיחה יש לאחסנם במקום קריר ויבש, ולאחר הפתיחה יש לאחסן במקרר ולהשתמש תוך חודשיים.  בסידרה: ג'ינג'ר כתוש אורגני(מכסה צהוב) שום כתוש אורגני (מכסה סגול) פלפל צ'ילי כתוש אורגני (מכסה אדום) כשרות: פרווה, באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת בד"ץ בית יוסף. 
מחיר: כ-15.90 ש"ח למיכל במשקל 185 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. 

ארכיון הבלוג