שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 2 במאי 2018

תפוחי אדמה מדורה בתנור



הילדה חזרה הביתה מהבית ספר, מבואסת כי ביטלו את המדורות שהיו צריכים להיות בכיתה
המזג האויר הקיצוני, לא השאיר ברירה... עדיף שהילדים יהיו מבואסים מאשר שנבכה אחר כך..
אז לא  יהיה תפוח אדמה מדורה היום יבבה הקטנה?
ואני..החלטתי להכין תפוחי אדמה בתנור הכי קרוב למקור
בלי עשן..בלי לכלוך והטעם מושלם 


התמונה של ‏‎Cochi Mizrachi‎‏.



החומרים
---------
תפוחי אדמה יבשים, לא קלופים
מלח גס בנדיבות-אני השתמשתי במלח הימלאיה גס של מלח הארץ(בהמשך מפורט על המלח ויתרונותיו)

לפזר מלח גס  בנדיבות בתבנית אני לקחתי תבנית אינגליש קייק, הכי נוח 
להניח על מצע המלח  תפוחי אדמה לאפות בחום 200 מעלות בתנור שחומם מראש  כשעה וחצי
זהו..בלי תבלינים בלי שמן קלי קלות


התמונה של ‏‎Cochi Mizrachi‎‏.

התמונה של ‏‎Cochi Mizrachi‎‏.

רוצים תפוח אדמה ממש שרוף? כמו במדורה
על התנור להיות במצב גריל  ולהכניס את התבנית לשלב השני העליון בתנור כמה שקרוב לגוף החימום
לאחר חצי שעה לבדוק, הצבע אמור להיות כהה מאוד להפוך לצד השני ולצלות עוד 15 דקות נוספות  



על המלח הימליה של מלח הארץ


  • ייחודו של מלח הימלאיה הוא בכך שנחצב ומופק בשיטות טבעיות ומסורתיות ממרגלות הרי ההימלאיה
  • המוצרים מוצעים בשני סוגים של צנצנות המכילות גבישים גסים וגבישים דקים
  • מדובר בגבישים יפהפיים התורמים לקישוט ועיטור מנות שונות

יחודו של מלח הימלאיה הוא בכך שנחצב ומופק בשיטות טבעיות ומסורתיות ממרגלות הרי ההימלאיה. את גבישי מלח ההימלאיה ניתן לזהות בקלות בשל צבע הוורדרד–אפרסק המוענק להם בשל נוכחות תחמוצות הברזל שיש בהם. מלח ההימלאיה ניכרה מבטן האדמה מסלעי מלח שנוצרו בעידנים עתיקים, והם מכילים עושר מינרלים שעיקרם: סידן, אשלגן, מגנזיום, גופרות ועוד כ-80 אלמנטים המצויים בכמויות זעירות במלח אשר חיוניים לפעילותו התקינה של הגוף.

הימלאיה של "מלח הארץ", המופק מסלעי מלח מהרי ההימלאיה, מאופיין בטעם מעודן יותר ממלחים אחרים. גבישיו הגסים מיועדים לשימוש בזריה או בצליה ולקבלת מרקם פריך וגבישיו הדקים (לאחר טחינה) מיועדים לשימוש בבישול. גבישי הימלאיה הוורודים מתאימים לתיבול, בישול, צליה, וזריה בכל סוגי המזון. בנוסף לכל התועלות שלהם, מדובר בגבישים יפהפיים התורמים לקישוט ועיטור מנות שונות.
ב'מלח הארץ' מקפידים לציין כי בדומה  לכל מקור נתרן אחר , כך גם בשימוש בגבישי הימלאיה, יש להקפיד על צריכה נבונה ומאוזנת.

הימלאיה ורוד (גס ודק) של 'מלח הארץ' מוצע בצנצנות של 1 ק"ג, במחיר מומלץ של 19.90 ₪ ובכשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית ירושלים. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק.

ארכיון הבלוג