שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 6 בפברואר 2018

גלילי חצילים עם בשר ברוטב עגבניות


יש לי חולשה לחצילים , ובמיוחד שהוא משולב עם בשר
סיר הקציצות עם החצילים מככב אצלנו וגם המוסקה 
אבל את הגלילות האלה אני אוהבת במיוחד וגם בעלי
כל ביס זה עונג בפה
בדרך כלל את הרוטב אני מכינה מרסק ומים ותבלינים
אבל הפעם שידרגתי אותו עם מיץ עגבניות שקיבלתי להתנסות מפרימור
ויצא מושלם




החומרים
--------
2 חצילים שטופים וחתוכים חלקית פס כן פס לא, אחרי שחתכנו להניח אותם במסננת עם מלח גס לחצי שעה לפחות
לנגב 
לאחר מכן  לפרוס לפרוסות לאורך בעובי 1.5 ס"מ  







המילוי
------
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר גס
2 שיני שום כתושות
עשבי תיבול-אני מאוד אוהבת לשים פטרוזיליה, כוסברה ומעט שמיר, בדיוק כמו שאני שמה בפלפל ממולא
אבל ניתן לשים רק פטרוזיליה, או אפילו לוותר

ביצה 
כף פירורי לחם

תבלינים
------
1/2 כפית גדושה  בהרט
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה, לפי הטעם
זה התבלינים שאני שמה, אפשר במקום בהרט לשים כמון, תבלין לקציצות או אפילו מעט אגוז מוסקט

לערבב את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה 

החומרים לרוטב
----------------
2 כוסות מים,
2 כפות רסק עגבנית

אני כאמור השתמשתי במיץ עגבניות  של פרימור ללא מלח, ולכן לא השתמשתי ברסק עגבניות ,ודיללתי עם מעט מים רותחים
2 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה
מעט סוכר
מלח לפי הטעם 
פלפל לפי הטעם


לערבב את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה, שהתערובת תהיה אחידה
אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף  מים רותחים 

הכנה
-----
לטגן את החצילים הפרוסים בשמן עמוק עד להזהבה
להוציא על נייר סופג לספוג עודפי שמן
לקרר
מי שלא מעוניין לטגן ניתן לאפות את הפרוסות בתבנית
מורחים כל פרוסה בשמן משני הצדדים ואופים בתנור עד שהם משחימות


לאחר שספגנו את כל החצילים מהשמן וציננו מעט
להניח בקצה של החציל כדור בשר ולגלגל
להניח בתבנית  שהפתח כלפי מטה, אחרת הגליל יפתח
כך אנחנו עושים עם כל החצילים


לצקת את הרוטב על כל פרוסות החציל המגולגלות שיכסה 
לאפות ב180 מעלות כחצי שעה או עד שהגלילות משחימות מעט 























ארכיון הבלוג