שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 28 ביוני 2017

איך לאפות לחמניות מושלמות


אני לא אשכח את הפעם הראשונה, שהחלטתי לאפות לחמניות
על פניו המתכון ממש פשוט..
ויש מיקסר אז מה הבעיה...
עשיתי בדיוק מה שרשום
כתוב 2 כוסות מים (על קילו קמח) שמתי הכל בבת אחת
הבצק יצא דביק , וממש לא נוח
והוספתי עוד קמח ועוד קמח
ולישה קצרה
עשיתי צורות
התפחה קצרה
אפיה בדיוק כמו שרשום
הלחמניות יצאו על הפנים..דחוסות..לא רכות כמו שציפיתי
אכזבה

אז אחרי המון כשלונות , המון מתכונים
מצאתי את המתכון המושלם
אבל לפני זה כמה הערות




וגם עיגולים




שמרים-
------
רבים מאיתנו קונים שימרית, שזה בעצם שמרים טריים
יש בקוביה  או בגרגירים
כאחת שאופה המון, הפסקתי לקנות את הטריים..לא משתלם כלכלית
אני קונה שמרים יבשים בשקית וואקום
וזה מספיק לי להמון, חיסכוני וזמין
2 כפות שמרים יבשים = לשקית שימרית או קוביה
אבל הטעות הכי גדולה שלי שבהתחלה אמרו לי תאחסני במקפיא או במקרר
אבל במקרר/מקפיא יש לחות ולחות לא טובה לשמרים
לכן אם שמים במקפיא את השקית להכניס לצנצנת אטומה עם מכסה
שלחות לא יכנס בכלל לשמרים
אני לעומת זאת מאחסנת בכלי פלסטיק או זכוכית ושמה בארון במקום קר ויבש

לישה
------
נוח מאוד להשתמש במערבל בעל וו לישה
אבל זה לא מספיק..
אחרי שהחומרים מתגבשים לבצק רצוי לעבור ללישה ידנית
כי רק בלישה ידנית נגיע לתוצאה מושלמת
הוו לא עושה את זה , תאמינו לי בדקתי לעומק 
אנחנו רוצים לפתוח את רשת הגלוטן 
במאפיות תעשייתיות משתמשים במלוש-שזה מכונה שמחקה את תנועת הלישה הידנית
לכן  אני לשה 3 פעמים
בהתחלה במיקסר עד שכל החומרים מתגבשים
ואז לשה טוב טוב עד שהבצק רך ואלסטי
מפסיקה 5 דקות..חוזרת שוב ללוש עוד 7 דקות
התפחה
מורידה אוויר קורצת לצורות
והתפחה שלישית שוב 


מלח ושמרים
-------------
אסור שמלח ושמרים יגעו אחד בשני
נכון שאנחנו שמים את המלח והשמרים באותה קערה אבל
אנחנו נשים בצד אחד את המלח
ובאמצע בבור את השמרים
ככה נשמור על הכלל שאין לערבב מלח ושמרים 

ניפוח הקמח
------------
תהליך ניפוי הקמח חשוב במיוחד
זה לא רק בגלל שאנחנו מוודאים שאין בקמח חלקיקים זרים, 
זה לא רק מטעמי כשרות
אלא שהלחמניות הופכות לאווריריות יותר
אפשר לעשות את הניפוי בנפה צפופה, אפשר גם במסננת מטבח גדולה
אבל פה צריך לסנן את הקמח פעמים , כדי להשיג תוצאה של נפה


אחרי שהסברתי לכם כל מה שצריך לדעת
המתכון המושלם
במתכון שלי אין ביצים


1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים או שמרית/קוביה
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
כ2 כוסות מים פושרים -כוס מידה

ההכנה
------
לשים את הקמח בקערת המיקסר
לעשות בור באמצע
לשים בתוך הבור את  השמרים , את אבקת האפיה וחצי מכמות הסוכר
לשים מעט מים בתוך הבור
ולתת לשמרים לתסוס 8 דקות

לעשות בור קטן נוסף  בקצה השני של הקערה ולשים את המלח
להתחיל להפעיל את המיקסר
להוסיף את השמן בצדדים
את הסוכר שנותר
ואת המים
המים לאט לאט 
לא לשפוך בבת אחת את כל המים 
ברגע שרואים שהבצק מתגבש לתת לישה קצרה של 5 דקות
הבצק צריך להיות נוח, ולא דביק
אם הוא קשה או דביק להמשיך ללוש, בתוספת מעט מים או קמח

להוציא מהקערה ולהתחיל ללוש עם הידיים כ10 דקות נמרצות
להפסיק ל5 דקות
לתת לו לנוח
ושוב ללוש כמה דקות עד שהבצק רך ואלסטי
הלישה הכי טובה זה עם כרית כף היד, ממש ללוש באהבה
אחרי הלישה לשים ניילון נצמד
ומעל זה מגבת ולתת להתפחה ראשונה 40 דקות

לאחר 40 דקות
להוריד אוויר
לקרוץ כדורים ולהכין צורות
לשים על נייר אפיה בתבנית
יש המון צורות מדהימות וקלות בסרטוני היוטיוב
אני אוהבת את הצורה עם הלולאה
לתת שוב להתפחה כ30 דקות, עם מגבת מעל
אחרי ההתפחה השניה למרוח את הלחמניות בביצה שמהלנו עם כף מים 
לזרות שומשום/קצח/פרג
ולתת שוב להתפחה של 20 דקות
לאפות בתנור שחומם מראש לטורבו 180 מעלות כ22-25 דקות
אפשר גם בלי טורבו
ניתן ורצוי לשים בקרקעית התנור כלי עם מים שנותן לחות



ככה צריך הלחמניות להראות







נכנסו לתנור




מוכן


ארכיון הבלוג