שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 2 בינואר 2016

העוגה הראשונה שלי-עוגת קקאו-קוקוס-אגוזים

עוגת קקאו-קוקוס-אגוזים
==================
בגיל 13 נכנסתי פעם ראשונה למטבח..
וביקשתי להכין עוגת שוקולד
אבל אימא שלי לא הרשתה לי להשתמש במערבל הידני..
ולכן את המתכון הזה עשיתי עם קערה אחת וכף אחד
העוגה הזו מצויינת לבעלי "ידיים שמאליות", לילדים שרוצים להתנסות במטבח, למי שאין מיקסר/מערבל

מה שטוב בעוגה הזו שצריך קערה אחת וכף אחד... אבל התוצאה משגעת






1.5 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
חצי כוס קקאו
חצי כוס קוקוס
כוס סוכר
כוס אגוזים קצוצים
3 ביצים
3/4 כוס שמן
כוס משקה נס קפה פושר
מעט ברנדי- לא חובה
------------------------------------------------------------------------
לערבב קמח, אבקת אפיה, קקאו, קוקוס , סוכר ואגוזים
להוסיף ולערבב ביצים, שמן, כוס נס קפה פושר וברנדי
לערבב היטב שלא ישארו גושים
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות, תבנית 24
כ-35-45 דקות עד שמוכן...(כל אחד והתנור שלו)
ניתן לעשות ציפוי
אני לפעמים מפזרת אבקת סוכר
אפשר לאכול אותה חמה עם כדור גלידה

קעק- כעכי שמרים עם שומשום



אין יותר כיף מזה לשתות תה רצוי עם נענע ולאכול כעכי שמרים טעימים
ושלא נדבר על הריח שמתפשט שהם נאפות בתנור....אי אפשר לעמוד בזה
קבלו מתכון מצליח שעובר במשפחה
ממליצה להכפיל כמויות



אז לעבודה...

כף שמרים יבשים או חצי קוביה שמרים טריים
חבילה מרגרינה-
500 גרם קמח- 
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
רבע כפית סוכר
כף וחצי שמן




לשים בתור הבצק: ינסון-ממליצה לא לוותר, זה תבלין שטעמו אניס/ערק והוא משדרג את הטעם
אם בכל זאת מחליטים לוותר לשים בבצק שומשום/קצח








ההכנה
-------
מי שמשתמש בקובית שמרים טרייה להמיס ב1/2 כוס  מים פושרים ולהשהות כמה דקות

להמיס את המרגרינה  ולערבב עם השמן


בקערת מיקסר לשים את הקמח לעשות גומה, לשים את השמרים יבשים או את בלילת השמרים הטריים

להוסיף את תערובת המרגרינה המומסת, את הסוכר ואת המלח בסוף
מי שמשתמש בשמרים יבשים-להוסיף חצי כוס מים פושרים 

להפעיל מיקסר וללוש  עד שהבצק גמיש

להוסיף את הינסון ולהפעיל שוב את המיקסר
להוציא את הבצק לתת לישה ביד\לעטוף את הקערה עם ניילון נצמד ולהשהות להתפחה כשעה 

ליצור מהבצק  רצועות עגולות וליצור מהם כעכים

מושחים כל כעך בביצה טרופה ואז בשומשום
ולסדר על התבנית שריפדנו בנייר אפיה



להשהות לתפיחה נוספת של כחצי שעה



לחמם תנור ל150 מעלות(בינוני נמוך)

לאפות כ45 דקות עד שעה  או עד שמזהיב
לשמור בכלי אטום עד כשבועיים

ארכיון הבלוג