בשישי הבן שלי ביקש נודלס, ותאמת חוץ מסויה ושמן שומשום לא היה לי בבית את הרכיבים לא חומץ אורז שאני מאוד אוהבת לשים ולא ג'ינג'ר אבל כן היה לי רוטב אסייאתי למוקפץ שיש בו סילאן שום וג'ינגר
ואפילו קראתי ברכיבים שיש חומץ...כל מה שהיה חסר לי נמצא ברוטב המוכן וכך יצא שבזכות הרוטב יצא פתאי משגע וטעים
הוחמרים
1 גזר גדול חתוך לפרוסות
1 בצל חתוך לרצועות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ
נבטים
4 כפות רוטב אסייאתי למוקפץ של אסם
2 כפות סויה
2 כפיות דבש
1/4 כפית אבקת צ'ילי
1 כף שום כתוש (הפעם שמתי רק חצי כפית כי ברוטב יש שום)
פלפל שחור, מלח מעט
1 חבילת נודלס -אני השתמשתי בסדרה האסייאתית של אסם
מבשלים את הנודלס לפי ההוראות ההכנה על גבי האריזה
מחממים מעט שמן רצוי שמן שומשום בווק על להבה חזקה מאוד רצוי טורבו
מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות
מוסיפים את הירקות ומקפיצים
סדר הקפצת הירקות מהקשים ובסוף הירקות הרכים
מוסיפים את הסויה, את רוטב האסייאתי, את הדבש והצ'ילי פלפל ומעט מלח מרתיחים מעט
לא להזיז את הווק הלהבה חייבת להשאר חמה ולכן לבחוש בכף עץ בלבד
מוסיפים את הנודלס ומערבבים
בודקים טעמים אם חסר מלח זה הזמן להוסיף
*קיבלתי להתנסות את הסידרה האסייאתית של אסם
כל בוקר אני נכנסת בפייסבוק לזכרונות שלי..יש תזכורת שפייסבוק שולח וכך אתה רואה תמונות, וסטטוסים שהעלת בעבר
וזה גורם לך חיוך או לפעמים עצב אם זה סטטוס של צער
השבוע פייסבוק הזכיר לי פוסט שכתבתי שב2013 היתה שגעת בפייסבוק של עוגיות של 3 מרכיבים
תאמת שכחתי מהעוגיות האלה ו5 שנים לא הכנתי
אין לי מושג מי פיתח והמציא את המתכון , לא מצויין קרדיט אבל אני זוכרת טרפת בכל קבוצות האוכל שרבים הכינו
חלק עם נוטלה, חלק עם ממרח חלבה, חלק עם ממרח השחר
וכולם דיווחו שיוצא מהמם, טעים
אז אני הכנתי השבוע עם ממרח הלוטוס שעומד לי במזווה ואף אחד לא נוגע
ויצא אליפות
רק חבל שיוצא 13 עוגיות בערך והם מתחסלים בשניה שאתה מוציא מהתנור\
חכן מציעה להכפיל כמויות
אני שמתי על כל כדור בצק חצי מטבע שוקולד מריר שנתן שילוב מיוחד
לפני שאתם שמים את הממרח בקערה לערבב היטב כי ברוב המקרים השמן צף למעלה, כך שיהיה ממרח אחיד
המצרכים
4 כפות גדושות קמח רגיל
4 כפות גדושות ממרח לוטוס( אפשר נוטלה, שחר, נוגט חלבה)
1 ביצה גודל מדיום
לערבב היטב היטב את כל התערובת לאחר שערבבנו ללוש עוד קצת ביד .
צריך שיהיה בצק נוח למגע לא דביק זה מאוד חשוב
להכין עיגולים קטנים בגודל פינג פונג
לשים בתבנית על נייר אפיה את העיגולים
אני שמתי חצי מטבע שוקולד על העיגול, טיפה מערכתי את העיגול והנחתי את המטבח
אפשר שברי אגוז,שוקולד מריר רגיל, שוקולד ציפס ואפשר לא לשים כלום
8 עד12 דקות בלבד להשגיח על הדקות שציינתי לא יותר
בתנור שלי לקח לי 10 דקות
גם אם נראה לכם שהם לא מוכנות לכבות תנור
הם מתקשות בטמפרטורות החדר מעט
180 מעלות תנור שחומם מראש