בטח אתם משפשפים עיניים ולא בטוחים שראיתם את המילה בירה..
כך גם אני הרגשתי שנתקלתי במתכון הזה, כשחיכיתי בתור במרפאה , במדור האוכל של עיתון לאישה , מתכון של אלומה בליליוס
הייתי מאוד סקרנית , צילמתי את המתכון אבל לא העזתי להכין
פחדתי שהיא לא טעימה , שהבירה תהרוס אותה
כך שנה חיכה לי המתכון, ואני העדפתי ללכת על הבטוח והמוכר
עד היום...
אמרתי מה שיהיה יהיה..
ואני רוצה להגיד לכם שהעוגה מיוחדת כהה ועסיסית במיוחד
ולא תאמינו כמה הבירה עושה לה טוב
החומרים
---------
1 כוס+2 כפות (300 גרם ) בירה גינס או בירה שחורה (אני הכנתי מבירה שחורה)
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת קקאו
1 ו3/4 כוסות סוכר
3 כפות אבקת נס קפה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
1 גביע שמנת חמוצה(200 גרם)
לציפוי
------
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
ההכנה
------
מחממים את התנור ל170 מעלות,
לשמן את התבנית- אני הכנתי בתבנית של סיר פלא
לשים בסיר את הבירה, החמאה, הקקאו, הסוכר והקפה ומביאים לרתיחה, תוך
ערבוב מדי פעם
מסירים מהכיריים ומערבבים לעיסה אחידה
מוסיפים את הביצים זו אחר זו לעיסה החמה וטורפים היטב לאחר כל הוספה
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים למרקם אחיד
יוצקים לתבנית ואופים בערך 45 דקות או עד שקיסם יוצא שעליו פירורים לחים
מכינים ציפוי
------------
שמים את השוקולד והשמנת בסיר ומביאים לרתיחה
מסירים ומערבבים לקרם חלק
יוצקים על העוגה
אפשר לקשט בתלתלי שוקולד או בסוכריות
*העוגה נשמרת עד שבוע בטמפרטורת החדר
*מצויין במתכון שהעוגה טעימה יותר יומיים שלושה אחרי האפיה
כך גם אני הרגשתי שנתקלתי במתכון הזה, כשחיכיתי בתור במרפאה , במדור האוכל של עיתון לאישה , מתכון של אלומה בליליוס
הייתי מאוד סקרנית , צילמתי את המתכון אבל לא העזתי להכין
פחדתי שהיא לא טעימה , שהבירה תהרוס אותה
כך שנה חיכה לי המתכון, ואני העדפתי ללכת על הבטוח והמוכר
עד היום...
אמרתי מה שיהיה יהיה..
ואני רוצה להגיד לכם שהעוגה מיוחדת כהה ועסיסית במיוחד
ולא תאמינו כמה הבירה עושה לה טוב
החומרים
---------
1 כוס+2 כפות (300 גרם ) בירה גינס או בירה שחורה (אני הכנתי מבירה שחורה)
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת קקאו
1 ו3/4 כוסות סוכר
3 כפות אבקת נס קפה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
1 גביע שמנת חמוצה(200 גרם)
לציפוי
------
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
ההכנה
------
מחממים את התנור ל170 מעלות,
לשמן את התבנית- אני הכנתי בתבנית של סיר פלא
לשים בסיר את הבירה, החמאה, הקקאו, הסוכר והקפה ומביאים לרתיחה, תוך
ערבוב מדי פעם
מסירים מהכיריים ומערבבים לעיסה אחידה
מוסיפים את הביצים זו אחר זו לעיסה החמה וטורפים היטב לאחר כל הוספה
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים למרקם אחיד
יוצקים לתבנית ואופים בערך 45 דקות או עד שקיסם יוצא שעליו פירורים לחים
מכינים ציפוי
------------
שמים את השוקולד והשמנת בסיר ומביאים לרתיחה
מסירים ומערבבים לקרם חלק
יוצקים על העוגה
אפשר לקשט בתלתלי שוקולד או בסוכריות
*העוגה נשמרת עד שבוע בטמפרטורת החדר
*מצויין במתכון שהעוגה טעימה יותר יומיים שלושה אחרי האפיה