שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 25 בינואר 2017

לחמא בעג'ין

גדלתי בבית טורקי, שהמאפה הזה היה מככב בימי שישי
הוא כל כך טעים , ופשוט נחטף
למי שלא מכיר, לחמא בעג'ין  זה מאפה דמוי לחם עגול מעליו בשר קצוץ והרבה פטרוזיליה וצנוברים
יש כאלה ששמים כמון..ויש כאלה שיעדיפו את התבלין סומק..החמצמץ

והכי טעים זה ששופכים עליו טחינה
אז קבלו מתכון אסלי שעבר בדורי דורות אצלנו



לבצק
-----
חצי שקית שימרית או כף שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
3 כוסות קמח
כ1 כוס או מעט יותר מים חמימים
חצי כפית מלח
2 כפות שמן

למילוי
------
300-400 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 עגבניות קלופות חתוכות ומסוננות (צריך קיבולת של כוס)
1 כף רסק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט פלפל יבש כתוש(אפשר לותר)
צנוברים קלויים אפשר פיסטוק חלבי קלוף וקלוי

תיבול:
-----
מלח, פלפל
פפריקה מתוקה
מעט מיץ לימון

(ניתן להחליף /להוסיף לתיבול קינמון, או כמון, או אפילו בתבלין לשוארמה לפי טעמכם)

ההכנה
------
מכינים את הבצק
בקערת  מיקסר שמים את הקמח, יוצרים גומה במרכז הקמח 
מוסיפים את השמרים והסוכר ומעט מים חמימים
מחכים כ5-10 דקות לתסיסה
שופכים את המלח בצד שלא ידע בשמרים
מוסיפים את השמן ואת יתרת המים ולשים לבצק גמיש
אם הבצק יבש להוסיף עוד מים
אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח 
יוצרים כדור מהבצק משמנים  אותו ומכסים בניילון נצמד ומעליו מגבת
מניחים לתפיחה כשעה
בנתיים מערבבים בקערה את הבשר עם שאר חומרי המלית
מתבלים 

מחלקים את הבצק ל6 חלקים או יותר על משטח מקומח
כל עלה צריך להיות בערך 3 ס"מ עובי

משמנים ומקמחים תבנית אפיה ומניחים את עלי הבצק
מוזגים מהתערובת ומשטחים את התערובת על כל עלה
להשאיר שולים  מסביב לבשר






להניח לתפיחה של 20 דקות בערך במקום חמים
לחמם תנור ל220 מעלות לאפות בערך 15 דקות עד ששולי הבצק משחימים
והבשר מוכן, בדרגה האהובה עליכם
מגישים חם עם סלט וטחינה מעל
ניתן להזליף שמן זית ולימון 


ארכיון הבלוג